У Володимирі демонтували радянський танк-пам'ятник

У Володимирі демонтували радянський танк-пам'ятник
Фото БУГ

22-го квітня у Володимирі на вулиці Устилузькій демонтують радянський пам’ятник воїнам-танкістам, який дулом був направлений в сторону Європи.

Цьому передували численні обговорення і суперечки. Історики та видатні діячі нашого краю неодноразово висловлювалися про його знесення. Але політики і громадськість вирішували, що питання не на часі. З нападом росії на Україну від 24-го лютого, постало гостро питання нам розірвати усі зв’язки з “братнім народом” та “визволителями”, – пише БУГ.

Нагадаємо, у Володимирі почали демонтаж бронзових радянських зірок із серпом і молотом та зображенням московського кремля.

Роботи розпочались близько 9 ранку. Танк, який дулом направлений у сторону Європи, демонтували за допомогою трьох вантажних кранів. Процес виявився тривалим. 30-тонний танк не хотів зрушати з “насидженого місця”, але, після двогодинних зусиль комунальників – все ж піддався. Після зняття зі стели, танк помістили на навантажувач та повезли в сторону військової частини.

Довідково: Танк Т-34 було встановлено на постаменті на розі вулиць Устилузької і Драгоманова у Володимирі у 1981 році до 40-річчя від початку нападу Німеччини на радянський союз. Саме так, від початку так званої «Великої вітчизняної війни», яку величають у росії, а не Другої Світової.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Жителі Підгайцівської громади відправили продукти мешканцям Харкова
Наступна новина У Луцьку пройшов хресний хід ПЦУ. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини