У Володимирі взялися за недобудовану парковку, бо приїде Епіфаній

У Володимирі  взялися за недобудовану парковку, бо приїде Епіфаній
Джерело фото: БУГ

У Володимирі-Волинському хочуть завершити роботи з облаштування парковки у центрі міста, яка знаходиться  поблизу Собору Різдва Христового, до приїзду предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія.

Парковку почали облаштовувати рік тому, проте роботи не завершили, – повідомляє БУГ.

Депутат міської ради Сергій Радкевич  подав запит, щоб вирішили питання з передачею частини землі на баланс міста, адже лише після цього можна розпочати будівельні роботи. Міський обранець наголосив, що в травні очікується приїзд Епіфанія і до цього часу потрібно впорядкувати територію біля Собору.

Рік тому у місті розпочали роботи по облаштування парковки в центрі міста. Тоді було підрізано дерева та вирівняно землю. Далі роботи зупинилися, адже парковка знаходиться на частині землі, яка перебуває в постійному користуванні релігійної громади. З міського бюджету кошти можна виділяли лише для будівництва на землі, яка належить місту. Тоді поставили питання про передачу земельної ділянки місту для парковки, а релігійній громаді пропонували надати еквівалентну. Тоді ж релігійна громада відмовилася і будівництво зупинилося.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Митрополит Епіфаній пояснив, чому парафіяни повинні жертвувати на храм

Сергій Радкевич своїм депутатським запитом запропонував на сесії вирішити це питання, навіть якщо землю доведеться примусово вилучати. За його словами, земельна ділянка рік стоїть невпорядкована і її не можна ігнорувати.

Міський голова Петро Саганюк додав, що під час візиту предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія в травні, спробує переконати єпископа Володимир-Волинського і Турійського Матфея, щоб ділянку передали.

«Якби треба було лише фінансувати, то б це питання вирішили. Гроші наші, а земля не наша», – сказав Саганюк.

Депутат Руслан Мороз заявив, що потрібно вивчити питання, кому належить земля. Також пропонував передбачати обмеження в оренді.

«Ми надали землю в користування, але вони ж можуть відмовитися. Їх земля? Тоді хай і впорядкують її», – наголосив Мороз.

Депутатський корпус підтримав запит.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Татові донечки: знайомтеся з доньками волинських віпів
Наступна новина У луцькій лікарні з’явився новий ангіограф, який рятує хворих з інфарктом та інсультом
Останні новини
Схожі новини