У Володимирі-Волинському знайшли юдейський надгробний камінь

У Володимирі-Волинському знайшли юдейський надгробний камінь

У вівторок, 22 вересня, у Володимирі-Волинському під час земляних робіт було виявлено цікавий артефакт – юдейський надгробний камінь «мацева».

Про це на своїй сторінці повідомляє працівник Володимир-Волинського історичного музею Олександр Стемковський.

«На місце знахідки виїхала експедиція з Володимир-Волинського історичного музею у складі наукових співробітників Богдана Яновича і Олександра Стемковського. При огляді знахідки, було встановлено, що це юдейський надгробний камінь «мацева», – йдеться у дописі.

Додають, що на камені зображено підсвічник, з п‘ятьма свічками, а також текст на івриті. Мацеву оздоблено рослинним орнаментом. Даний експонат науковими співробітниками доставлено до Володимир-Волинського історичного музею.

   

Довідка: Мацева (іврит — מצבה лат. транскрипція — matseva; множина — matsevot) — єврейський надгробок у формі вертикальної кам'яної плити, інколи металевої чи дерев'яної, з написами івритом та символічними рельєфами, що встановлюється на могилі для увічнення пам'яті померлого єврея.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькому НТУ презентували майстерню робототехніки
Наступна новина У Луцьку помер працівник муніципальної варти
Останні новини
Схожі новини