У Луцькому НТУ презентували майстерню робототехніки

У Луцькому НТУ презентували майстерню робототехніки

22 вересня у Луцькому національному технічному університеті на базі кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки відбулася презентація спеціалізованої лабораторії моніторингу комп‘ютерних систем та мереж, а також студентської майстерні робототехніки.

Про це йдеться на сайті університету.

У презентації взяла участь адміністрація університету в особі в.о. ректора Петра Савчука та проректорки з НПР Валентини Ткачук. В.о. ректора привітав студентів із вступом у наш ЗВО, а також відзначив, що спеціалісти комп'ютерної галузі особливо затребувані в умовах сучасності, тому Луцький НТУ створює максимальні умови, аби підготувати конкурентних та висококласних фахівців. 

Так, викладачка кафедри комп'ютерної інженерії та кібербезпеки Ніна Здолбіцька провела для молодих комп’ютерних інженерів демонстрацію робототехніки та її можливостей, а також розповіла, за яким принципом вони працюють. Потому, про особливості лабораторії розповіла завідувачка кафедри Наталія Чернящук. За її словами,  лабораторія моніторингу створена для напрацювання практичних навичок студентів в області дослідження різноманітних аномалій (DDOS, Brute Force, ескалація привілеїв і таке інше), які виникають в інфраструктурі підприємства. 

“В лабораторії встановлено вільне програмне забезпечення, а саме Elasticsearch, Kibana, Grafana. Elasticsearch виконує роль бази даних, в якій зберігаються дані. Kibana і Grafana надають користувачеві інтерфейс для візуалізації даних (dashboard), побудови різноманітних запитів, фільтрів. Окремо використовується механізм надсилання сповіщень Grafana (Alert) про аномальну поведінку в інфраструктурі”, - зазначила Наталія Чернящук.

Запрошеним гостем на презентацію був інспектор відділу протидії кіберзлочинам Департаменту кіберполіції Національної поліції України Тарас Басюк. Він розповів про особливості роботи Департаменту, методи, які застосовують при розслідуванні кіберзлочинів, а також про знання, які необхідні, аби стати спеціалістом з кібербезпеки.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні за добу виявили три з половиною тисячі хворих. Де найбільше?
Наступна новина У Володимирі-Волинському знайшли юдейський надгробний камінь
Останні новини
Схожі новини