У ВООЗ виступили проти примусової вакцинації від коронавірусу

У ВООЗ виступили проти примусової вакцинації від коронавірусу
Фото ілюстративне

У Всесвітній організації охорони здоров'я виступили проти примусового щеплення від коронавірусу. Проте уряди мають працювати на те, щоб збільшити рівень довіри до вакцинації.

Про це заявила директорка відділу ВООЗ з імунізації Кейт О'Брайан, передає NBC, пише Громадське.

За її словами, особливу рекомендацію вакцинуватися можуть отримати медики у відділеннях інтенсивної терапії.

«Я не думаю, що ми припускаємо створення якимись країнами мандату на вакцинацію. Проте можуть бути країни або ситуації в країнах, де через професійні обставини необхідно або наполегливо рекомендується пройти вакцинацію», — сказала О'Брайан.

Директор ВООЗ із надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров'я Майкл Раян наголосив, що люди повинні самостійно ухвалювати рішення щодо того, чи потрібно їм вакцинуватись.

Коли вакцина може бути в Україні?

Нещодавно міністр підписав технічні документи з альянсом COVAX — Глобальним механізмом із доступу до вакцин від COVID-19. У його межах ми отримаємо безкоштовно 8 мільйонів доз, тобто на 4 млн населення. 

Тепер Степанов каже, що в найближчі два тижні Україна підпише також договори про постачання вакцини проти COVID-19 із деякими компаніями-виробниками. Однак міністр наголошує, що це не гарантує отримання вакцин у найближчі місяці, адже перша вироблена партія вакцин буде покривати потреби COVAX.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Шлях дуже непростий». У Луцьку продовжують облаштовувати нейрохірургічну операційну
Наступна новина Коронавірус на Волині: 264 нових хворих та три смерті
Останні новини
Схожі новини