У закинутих ФАПах Луцького району облаштують соціальне житло

У закинутих ФАПах Луцького району облаштують соціальне житло

У семи приміщеннях комунальної власності на території Городищенської сільської територіальної громади, що нині не використовуються, облаштують соціальне житло для медиків, освітян, працівників культури, а також громадян, які належать до вразливих категорій.

Про це стало відомо у четвер, 15 квітня, під час сесії Луцької районної ради.

Так, депутати передали в комунальну власність Городищенської сільської територіальної громади сім приміщень, що були в комунальній власності районної ради. Це будівлі колишніх ФАПів, які вже кілька років не використовуються.

У рамках медичної реформи ФАПи більше не фінансуються з державного бюджету, а місцеві громади не в змозі самостійно їх підтримувати. Тож районна рада вирішила, що це нагода облаштувати у будівлях соціальне житло.

«Щоб медики, вчителі, працівники культури не їхали до Польщі, а залишалися вдома і працювали на благо громади. А приміщення щоб не руйнувалися і приносили користь. Ми першими в Україні таке робимо», – сказав голова районної ради Олександр Омельчук.

Соціальне житло може надаватися безоплатно як службове працівникам визначених категорій із правом подальшої приватизації.

Читати також: Нове життя занедбаним будівлям. Луцька райрада шукає інвесторів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вакцину Pfizer Україна може отримати вже 16 квітня, – Степанов
Наступна новина Луцький район створить собі прапор і герб
Останні новини
Схожі новини