У зоні бойових дій снайпер поранив волинянина

У зоні бойових дій снайпер поранив волинянина

У результаті бойових дій 25 вересня волинянин Юрій Гуменюк став жертвою снайпера.

Боєць отримав важку травму – вогнепальне кульове поранення правого стегна з пошкодженням стегнової артерії та переломом стегнової кістки, у нього гостра ішемія правої нижньої кінцівки І ступеня, – повідомляють у Ківерцівській РДА.

Снайперське поранення виявилося надскладним, тож бійця відразу відправили гвинтокрилом у військовий госпіталь Харкова, де лікарі його прооперували та зупинили крововтрату, а згодом - доправили у Національний військово-медичний клінічний центр «Головний військовий клінічний госпіталь», де на нього чекає  ще кілька складних операцій.

Юрій Гуменюк у квітні 2016 року пішов за контрактом до лав Збройних сил України.  Такий добровільний вияв волі – захищати терени рідної землі від російських окупантів, не покидав його від початку бойових дій на Сході країни.

Допитливим, розумним, ввічливим зростав Юрій у великій, дружній та багатодітній родині Гуменюків. Знання здобував у Берестянській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Згодом він вступив до Рівненського ПТУ №1 за спеціальністю «будівельник».

Після закінчення навчання молодий фахівець подався до Луцька – будував мости аж до призову в армію. Служба в Збройних силах України лише додала армійцеві нових сил, витримки, мужності.

Повернувшись з війська, Юрій працював охоронцем у Цуманській ВК №84.

Події на Сході України, що розгорялись із новою силою,  вирішили його подальшу долю. Такий вибір сина сприйняла і рідна ненька – Наталія Миколаївна, бо знала, що від своєї мети Юрій не відступить.

Після проходження бойового злагодження у складі Волинської 14 механізованої бригади берестянець разом з побратимами по зброї потрапив у Щастя Луганської області.

Майже рік боєць 3 батальйону 7 роти обороняв рубежі міста то на другій, то на першій лініях фронту.

За час несення служби йому доводилося не раз оминати ворожі кулі, що посипали українське Щастя з мінометів, танків, «Градів», відбивати навалу озвірілих найманців, що просувалась до українських позицій…

З 2018 року  Юрій ніс службу на першому рубежі оборони міста Золоте Луганської області.

Читайте також: У зоні бойових дій загинув військовий. ОНОВЛЕНО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині подружжя назбирало у жовтні відерце чорниць
Наступна новина Призначили вибори у дев’яти волинських громадах
Останні новини
Схожі новини