Учнів волинської школи перевели на «дистанційку» через повалений вітром димар

Учнів волинської школи перевели на «дистанційку» через повалений вітром димар
У ліцеї № 37 в селі Одеради Луцького району завалився димар котельні. Фото «Суспільне»

У ліцеї № 37 в селі Одеради Луцького району, де завалився димар котельні, учнів тимчасово перевели на дистанційне навчання.

Про це розповіла директорка ліцею Тетяна Угринович, - повідомляє «Суспільне».

Через руйнування димаря у школі змушені були відімкнути опалення. Крім того, учнів тимчасово перевели на дистанційне навчання. У школі - 116 учнів. Зі слів освітянки, як довго триватиме онлайн навчання у дітей – поки невідомо.

У ліцеї № 37 в селі Одеради Луцького району завалився димар котельні. Фото «Суспільне»

«Котельню в нас орендують. Не знаємо, як нам вийти з цієї ситуації. На завтра (18 лютого – ред.) спланували дистанційне навчання, бо заклад не буде опалюватися, а подальші дії – побачимо, що зможуть орендодавці, як виправлять це питання», – зазначила освітянка.

До 17 лютого котельня працювала на твердопаливному котлі. Два газових котли наразі законсервовані, тому фахівці вивчатимуть, чи можна відновити теплопостачання газовим обладнанням. Коли це зроблять – директорка освітнього закладу не прогнозує. Нині територію довкола котельні обгородили.

У ліцеї № 37 в селі Одеради Луцького району завалився димар котельні. Фото «Суспільне»

 Із січня 2022-го шкільну котельню обслуговує комунальне підприємство «Райтеплобуд». Як розповіла керівниця підприємства, фахівці попередньо оглядали димар і готувалися замінити його в періоди міжсезоння.

«Це дуже серйозні наслідки, тому що ми маємо зупиняти котельню. Проєкт в плані фінансування дуже масштабний. Навіть з юридичної точки зору це може затягнутися на місяці часу. Чи можна, якщо є можливість, переводити на газове постачання котла – не готова сказати», – розповіла Лариса Терещенко.

Найближчим часом котельню оглянуть фахівці, після чого буде відома сума збитків, котрі завдала негода.

Нагадаємо, синоптики попереджали про сильні пориви вітру на Волині від 17 лютого.

">http://


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Вирішили не відкладати»: Ігор Гузь перепливе Світязь вже у лютому
Наступна новина Мешканців просять не відкривати вікна: біля Луцька горить підприємство, що виробляє рідкі шпалери
Останні новини
Схожі новини