Ухилянт з Волині заплатить 170 тисяч гривень штрафу

Ухилянт з Волині заплатить 170 тисяч гривень штрафу

Волинський райсуд призначив 170 тисяч гривень штрафу ухилянту, який хотів виїхати з України завдяки підробленим документам.

Для цього Олександр Я. замовив у інтернеті фальшиву довідку про непридатність до служби та посвідчення військового. Однак виїхати за кордон йому не вдалося. До слова, хто саме виготовив чоловікові підробки, слідство так і не встановило.

Як йдеться у вироку Любомльського райсуду, у листопаді минулого року обвинувачений Олександр Я. в інтернеті знайшов людей, які пообіцяли виготовити фальшиві документи для виїзду за кордон, - пише Zaxid.net.

Чоловік замовив у них підроблене тимчасове посвідчення військовозобов'язаного та довідку військово-лікарської комісії про непридатність до служби.

На початку грудня виконавці віддали чоловікові підробки, за це він заплатив 3 тисяч доларів. Хто ж саме виготовив ці документи, слідство так і не встановило.

Вже 4 грудня чоловік спробував виїхати з України. Під час проходження прикордонного контролю в «Ягодині» він надав для перевірки підроблені документи, але фальшивку розпізнали. Щодо чоловіка розпочали кримінальне провадження за використання завідомо підробленого документа та за підробку документа за попередньою змовою осіб.

Чоловікові загрожувало до п'яти років тюрми. Однак обвинувачений Олександр Я. уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Відтак замість ув'язнення йому призначили 170 тис. грн штрафу. На це покарання чоловік погодився. Окрім цього, він повинен оплатити понад 4 тис. грн за експертизи.

Вирок поки не набрав законної сили, сторони ще можуть оскаржити його в суді. Однак судячи з того, що обвинувачений і прокурор дійшли згоди та домовились про покарання, апеляції подавати не будуть.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин зі спільниками видурив у людей понад 200 тисяч гривень
Наступна новина Водій не дотримався безпечної дистанції: ДТП у Луцьку
Останні новини
Схожі новини