Україна причетна до скандалу з рекламою написання рефератів за гроші на Youtube

Україна причетна до скандалу з рекламою написання рефератів за гроші на Youtube

Офіси компанії, яка пропонувала не зовсім законні «освітні» послуги, знаходяться в Україні.

Журналісти британської служби ВВС після проведеного розслідування виявили, що компанія EduBirdie з офісами в Україні поширює через відеохостинг Youtube рекламу, у якій пропонується написання за гроші рефератів, курсових та інших наукових робіт для тих, хто не хоче робити їх самостійно, повідомляє AIN.ua.

EduBirdie платила чималі гроші зіркам Youtube, у яких понад 1 млн підписників, для ширшого охоплення аудиторії.

Компанія розмістила понад 1 400 рекламних відеороликів більш ніж на 250 YouTube-каналах, серед яких Адам Салех (4 млн підписників), JMX (2,5 млн) тощр.

За даними BBC, кожна реклама на каналі з десятками тисяч підписників обходиться в сотні доларів. У мільйонників – набагато дорожче.

Міністр у справах університетів Англії Сем Джима назвав подібні послуги шахрайством і закликав адміністрацію YouTube вжити заходів.

«Це очевидно неправильно, оскільки дозволяє і легітимізує обман у промислових масштабах», – зазначив Сем Джима.

Після розслідування ВВС адміністрація відеохостингу видалила всю рекламу EduBirdie.

«Ми не дозволяємо рекламу з написання есе, платні промо таких сервісів будуть видалені, коли ми їх знайдемо», – прокоментували в Youtube. Креаторам по email було повідомлено, що ролики з рекламою EduBirdie буде вилучено, якщо автори не видалять їх самі до п'ятниці, 5 травня.

Компанія EduBirdie має офіси в Україні, але пропонує свої послуги учням та студентам по всьому світу. Материнською компанією EduBirdie є фірма Boosta, якій належать кілька вебсайтів, що пропонують послуги з написання рефератів. Вона зареєстрована на Кіпрі, однак базується в Україні – Києві та Львові. Керують Boosta Дмитро Бондар (СЕО) і Ярослав Баклан (COO).

Boosta активно наймає розробників в Україні. За даними DOU, у ній працюють понад 200 фахівців. Оборот компанії, за даними редакції, кілька років тому склав $1 млн.

Послуги з написання рефератів не є незаконними, але, якщо студенти здають роботу, за яку вони заплатили комусь іншому, покарання може бути дуже суворим.

«Якщо ти не можеш написати реферат, то може EduBirdie. Вибери професіонала, повідом, коли дедлайн і заплати тільки тоді, коли результат тебе задовольнить. І не хвилюйся: жодного плагіату», – йдеться в рекламі.

Вартість таких робіт починається від $18 за 1–2 сторінки унікального тексту. Більш серйозна робота буде коштувати близько сотні доларів. Оплата здійснюється по факту.

Журналісти BBC замовили в EduBirdie виконання двох рефератів, які мали бути написані з нуля: роботу з англійської літератури для отримання шкільного сертифіката GCSE та курсову роботу для студентів першого курсу.

Обидві були повністю готові – залишилося тільки вписати ім'я студента. Реферат GCSE отримав оцінку «C» або 5/6, а курсова – 60%, тож, насправді, до оцінки «відмінно» цим роботам далеко.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На відкритті «Євробачення-2018» MELOVIN проігнорував російських журналістів
Наступна новина Лучанин Андрій Осіпов - кандидат проекту «Нові лідери»
Останні новини
Схожі новини