Україна втрачає 2 мільярди гривень на день через війну

Україна втрачає 2 мільярди гривень на день через війну
УНІАН

Україна втрачає близько 2 мільярдів гривень на день з державного бюджету, втрачається також від 35% до 50% ВВП. Водночас у країни достатньо резервів, а відновлення має бути швидким.

Про це повідомляє Суспільне з посилання на інтерв’ю Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля для НВ.

«Зараз, якщо говорити про розрахунки Мінфіну по втратах бюджету, то втрати України становлять близько 2 млрд грн на день. Якщо говорити про втрати інфраструктури, то за місяць війни вони попередньо склали $119 млрд. Тобто $4,25 млрд щодня», — повідомив Шмигаль.

Сума збільшиться до $565 млрд, якщо додати військові втрати та збільшені військових та соціальних видатків, програми підтримки, втрати економіки та підприємств.

Попри те, що прем'єр-міністр визнав, що втрати наразі величезні, він закликав бути оптимістичними, адже відновлення буде швидким.

Трьома основними джерелами відновлення мають стати заморожені кошти Росії, тобто їхня конфіскація та репарація, російське майно відповідно, а також кошти західних партнерів.

«Довга і виснажлива війна у першу чергу буде шкодити російській економіці. Звичайно ми готові до різних сценаріїв, ми у будь-якому випадку будемо відстоювати нашу свободу, нашу незалежність, ми боремося за своє життя і за свою землю», — додав Шмигаль, відповідаючи на питання про готовність економіки до можливих сценаріїв розв

Читайте також: МОН розробляє програму, щоб відтермінувати оплату за навчання для студентів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Газове обладнання та техобслуговування мереж: «Волиньгаз» покращує безпеку клієнтів
Наступна новина Мер Луцька передаватиме свої премії і надбавки для ЗСУ до кінця війни
Останні новини
Схожі новини