«Укравтодор» зможе відремонтувати усі дороги України за 59 років. Дослідження

«Укравтодор» зможе відремонтувати усі дороги України за 59 років. Дослідження

Щоб відреставрувати всі критичні дороги України у найближчі п'ять років, «Укравтодору» потрібно прискоритися у 12 разів. 

Щоб відремонтувати усі дороги України, які перебувають у неналежному стані, «Укравтодору» знадобиться 59 років. Такий підрахунок виходить із співвідношення кількості шляхопроводів, які потребують реставрації, і темпів роботи «Укравтодору», пише ТСН.

Так, зараз в Україні 170 тисяч кілометрів автомобільних доріг, з них, за оцінками експертів, максимум 10 тисяч в задовільному стані. Залишається160 тисяч доріг.

Своєю чергою "Укравтодор" відремонтував 2017-го року приблизно 2,2 тисячі кілометрів доріг, що удвічі більше, ніж 2016 року. 

При цьому, за підрахунками видання, щоб відремонтувати усі дороги України у найближчі 3-5 років, як заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, «Укравтодору» треба прискоритись приблизно у 12 разів. Тобто, щорічно необхідно реставрувати близько 32 тисяч кілометрів шляхопроводів.

І хоча минулого року в Україні відремонтували рекордну кількість доріг за останні 13 років, глобальність проблеми значно зменшує ефект від заявлених досягнень.

 
Фактчек DW: В Україні дійсно ремонтують стільки доріг, як каже Гройсман?

В Україні у 2017-му відремонтували рекордну кількість доріг, похвалився Volodymyr Groysman. Ми перевірили, правда це чи ні. Спойлер: у такому темпі Укравтодор полагодить усі автошляхи за 59 років 🤔

Posted by DW (українською) on Tuesday, 29 May 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля Луцька на ходу загорілася машина. ФОТО
Наступна новина В облспоживспілки забрали землю під «Варшавкою»
Останні новини
Схожі новини