Україна оновила перелік країн «червоної» та «зеленої» зон

Україна оновила перелік країн «червоної» та «зеленої» зон

Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило новий список країн «червоної» і «зеленої» зон за кількістю заражених коронавірусом. Під час поділу держав беруть до уваги показник захворюваності на 100 тисяч населення за останні 14 днів.

Про це свідчать оновлені дані МОЗ, повідомляє ТСН.

Згідно з інформацією, до переліку «зеленої» зони входять, зокрема: Румунія, Індія, ОАЕ, Чехія, Австрія, Швейцарія, Португалія, Угорщина, Росія, Велика Британія, Італія, Греція, Білорусь, Болгарія, Польща, Німеччина, Грузія, Фінляндія. Україна також перебуває серед країн «зеленої» зони.

Серед популярних країн, згідно з новим списком, до «червоної» зони входять: Ізраїль, Мальдіви, Молдова, Іспанія, Чорногорія, США, Франція, Хорватія.

Зазначимо, що після повернення з країнах «червоної» зони українці повинні йти на самоізоляцію. Дозволяється достроково припинити її, але слід здати ПЛР-тест і отримати негативний результат. Також ізоляція не стосується тих, хто вже має негативний результат ПЛР-аналізу, проведеного не більше ніж за 48 годин до перетину кордону України.

Раніше поідомлялося, що до 30 вересня українським громадянам дозволено в’їжджати на територію Болгарії без підтвердження негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19. Їм також не треба проходити 14-денний карантин.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Для Максима Кривоша не проситимуть довічного ув'язнення, - прокурор
Наступна новина На Волині звільнили дев'ятьох прокурорів
Останні новини
Схожі новини