Для Максима Кривоша не проситимуть довічного ув'язнення, - прокурор

Для Максима Кривоша не проситимуть довічного ув'язнення,  - прокурор

Експрокурор Волинської області Тарас Безрукий заявив, що для Максима Кривоша, який у Луцьку захопив автобус із заручниками, не будуть просити довічного ув'язнення. 

Про це він сказав в інтерв'ю ІА "Конкурент".

З його слів, з усіх чотирьох статей злочину, Кривошу найбільше "світить" за замах на правоохоронця – довічне. Проте, ймовірно, про таку міру покарання у суду не проситимуть. 

"Треба бути об'єктивним і оцінювати по наслідках. Так, вчинене ним – це зухвалий злочин, для нашого регіону – безпрецедентний, який мав і має негативний відголос в суспільстві. Знаю, що у деяких були навіть спроби виправдати якимось чином його мотиви. Проте навіть якщо в нього були найгуманніші спонукання – він вибрав не найоптимальніший спосіб їх пропаганди", – зазначив прокурор. 

На уточнення журналіста щодо максимального терміну ув'язнення для підозрюваного у тероризмі, Безрукий відповів наступне:

Довічне не будемо просити. Хіба що ми встановимо якісь нові епізоди, які будуть передбачати. 

Разом із цим він повідомив, що Максим Кривош наразі користується передбаченим Конституцією України правом не свідчити.

"Єдине, що він сказав, – заперечив факт замаху на працівників правоохоронних органів. Мабуть, почитав санкцію цієї статті", – зазначив прокурор.

До слова, сьогодні стало відомо, що Тараса Безрукого звільнили з посади прокурора Волинської області. Також відомо, хто стане його наступником.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дві волинські школи перейшли на дистанційне навчання через коронавірус
Наступна новина Україна оновила перелік країн «червоної» та «зеленої» зон
Останні новини
Схожі новини