Україна ввела нові правила в'їзду для іноземців та українців, які повертаються з-за кордону

Україна ввела нові правила в'їзду для іноземців та українців, які повертаються з-за кордону

Туристам з країн "зеленої зони" достатньо мати лише поліс медстрахування, а громадяни, які подорожують із країн "червоної зони", повинні мати медстрахування, а також зобов'язані або піти на 14 днів на ізоляцію, або здати ПЛР-тест, або мати вже готові результати.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«З 1 числа змінюються правила перетину кордону для іноземців та українців, які повертаються з-за кордону... Люди, які приїздять із країни "зеленої зони", повинні мати поліс медичного страхування, і без самоізоляції та без проведення тестів проходять на території України», – зазначив він.

За словами Ляшка, українці та іноземці, які подорожують із країн "червоної зони", повинні мати поліс медичного страхування, а також зобов'язані або піти на 14 днів на ізоляцію, або впродовж доби здати ПЛР-тест, або приїхати на територію України вже з готовими результатами тестування, зробленого не пізніше як за 48 годин до моменту перетину кордону.

Заступник міністра також зазначив, що в Україні змінили критерії, за якими визначається, до якої із зон належать країна. Він анонсував, що найближчим часом ці критерії та список країн будуть опубліковані на сайті МОЗ.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині 45 нових хворих на коронавірус. Де саме?
Наступна новина Як передати показання лічильника газу не виходячи з дому
Останні новини
Схожі новини