Україна зможе отримати 8 мільйонів доз вакцини від COVID-19 безкоштовно

Україна зможе отримати 8 мільйонів доз вакцини від COVID-19 безкоштовно
Фото ілюстративне

Міністерство охорони здоров'я веде переговори зі всіма провідними компаніями, які знаходяться на третій стадії клінічних випробувань вакцини  від COVID-19. За попередніми розрахунками, Україна зможе отримати 8 мільйонів доз вакцини безкоштовно. 

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 29 вересня, пише «Українська правда. Життя».

"За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я наразі 8 компаній-розробників вакцини, які перебувають на третій стадії клінічних випробувань. МОН звернулось до провідних компаній, які є в цьому переліку. Ми вже тривалий час ведемо з ними перемовини. Я також спілкуюся з своїми колегами з європейських країн, саме щодо підтримки отримання вакцини Україною, як тільки вона буде виготовлена та зареєстрована", – зазначив міністр. 

Наразі МОЗ веде перемовини з такими компаніями: Moderna, "Сінавак", Johnson & Johnson, Pfizer, Astra Zeneca.

За словами Степанова, попередньо Україна може розраховувати на 8 млн безкоштовних доз вакцини від COVID-19

"Україна стала учасниками глобальної ініціативи ВООЗ створення GAVІ альянсу, щодо забезпечення рівного доступу до майбутньої вакцини від коронавірусної хвороби .Згідно розрахунків, за попередніми планами Україна зможе отримати приблизно 20% вакцин безкоштовно від загальної кількості населення нашої країни. Це приблизно 8 млн доз", – розповів Степанов. 

У відомстві зазначають, що відстежують ситуацію, щоб українці були одними з перших, хто може отримати доступ до вакцини. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За добу коронавірус виявили у ще 136 волинян. Де саме?
Наступна новина Тепловики Волині виступили за якнайшвидше прийняття проєкту закону 3800-1
Останні новини
Схожі новини