Українець з угруповання Cobalt вкрав понад 140 000 банківських реквізитів та продав їх за $1,5 млн

Українець з угруповання Cobalt вкрав понад 140 000 банківських реквізитів та продав їх за $1,5 млн

Кіберполіція викрила українського хакера, який зламував комп'ютери світових банків та готелів.

Починаючи з 2016 року він був у  складі угруповання Cobalt, яке причетне до масових кібератак на банки та викрадення 1,4 $млрд. Наразі всі учасники групи знаходяться на території Російської Федерації. 

За інформацією ain.ua, викритим злочинцем виявився 30-річний українець, який займався продажем особистих даних користувачів та поширенням небезпечного ПЗ, за допомогою якого отримував віддалений доступ до комп’ютерів.

Після цього він вилучав особисту інформацію користувачів та продавав її. Під час однієї з таких операцій йому вдалося продати понад 140 000 банківських реквізитів.

Правоохоронці провели обшуки по всіх адресах реєстрації злочинця та вилучили техніку і usb-накопичувачі, на яких виявлена інформація про поштові скриньки, які використовувались для незаконного проникнення, викрадені дані банківських карток та облікові записи на різноманітних хакерських форумах.

У ході кримінального процесу встановлюються особи, яким хакер продавав віруси та допомагав отримати повний доступ до комп’ютерів жертв.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ПортCity у Луцьку презентує «Гід по знижкам»
Наступна новина Напередодні Великодня у Луцьку відкрили виставку сакрального мистецтва
Останні новини
Схожі новини