Напередодні Великодня у Луцьку відкрили виставку сакрального мистецтва

Напередодні Великодня у Луцьку відкрили виставку сакрального мистецтва

У Луцьку 29 березня в арт-галереї «Образ» відбулося відкриття виставки іконописі та сакрального мистецтва за підтримки Генерального Консульства Республіки Польщі та Волинської організації Національної спілки художників України.

Відповідно до тематики, дійство розпочалося зі спільної молитви. Про це повідомляє власкор «ВолиньUA».

Голова правління Волинської організації Національної спілки художників Володимир Марчук привітав усіх присутніх з цією подією, до нього також приєдналися духовенство та консул.

Подібні виставки відбудуться в Сарнах та Дубно, у звязку з цим не всі роботи представлені в Луцьку. Організатори зазначили, що це дійство проводиться не вперше, а протягом семи років, а саме ця виставка є 64-ою. Дуже важливим для них було відкрити цю виставку саме напередодні світлого свята Великодня за східним та західним календарем. Адже саме у цей час усі перебувають у молитовному настрої, якому сприяє ікона. Завдяки їй під час молитви людина наближається до Бога.

Представник духовенства побажав успіху в проведенні заходу та його продовженню в майбутньому. На завершення організатори побажали, щоб Христос воскресав у людських серцях та родинах.

Виставка триватиме протягом тижня.

Автор фото: Віктор Чухрай.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українець з угруповання Cobalt вкрав понад 140 000 банківських реквізитів та продав їх за $1,5 млн
Наступна новина Волинські митники на посту Доманове вилучили у білоруса надмір імпорту ліків
Останні новини
Схожі новини