Українська стрічка «Штангіст» візьме участь у конкурсі міжнародного кінофестивалю

Українська стрічка «Штангіст» візьме участь у конкурсі міжнародного кінофестивалю
фото з Facebook

Фільм «Штангіст» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука – у конкурсній програмі Варшавського міжнародного кінофестивалю.

Про це повідомлять на сторінці у Facebook Держкіно України.

Міжнародна прем’єра створеної за підтримки Держкіно картини «Штангіст» відбудеться у рамках конкурсної програми короткометражних фільмів Варшавського міжнародного кінофестивалю. Варшавський кінофестиваль є одним із найважливіших світових кінофестивалів і належить до категорії кінофестивалів класу «А».

Філь Weightlifter/Штангіст/Sztangista створений у копродукції України та Польщі. Це дебютна короткометражна робота режисера, яку профінансувало Державне агентство України з питань кіно, Studio Munka (Polski Instytut Sztuki Filmowej та Stowarzyszenie Filmowców Polskich), створення фільму підтримала також Львівська кінокомісія.

Продюсерами картини є Валентин Васянович (Студія Гармата фільм) та Конрад Стефаняк (POLISH FILM SERVICE). У 2015-му році сценарій стрічки отримав відзнаку Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Над фільмом працювала українсько-польська знімальна група. Зйомки відбувалися у Києві та Львові, а увесь постпродакшн − у Варшаві.

Оператор – Міхал Ритель-Пшеломець, художники-постановники − Іван Михайлов та Ольга Юрасова, звукорежисер − Сергій Степанський. Головну роль у фільмі виконав майстер спорту з важкої атлетики Олександр Лой. Більшість персонажів фільму − професійні важкоатлети.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина До Луцька приїде експертка з гендеру національного рівня
Наступна новина На Волині молода дівчина заплатила за проїзд бабусі. ФОТО
Останні новини
Схожі новини