«Український бізнес стійкий і згуртований», - Федерація роботодавців України

«Український бізнес стійкий і згуртований», - Федерація роботодавців України
Фото ілюстративне

Федерація роботодавців України звернулася з офіційною заявою до Президента, Верховної Ради, Уряду та народу України і її міжнародних партнерів.

Про це йдеться у зверненні від 22 лютого 2022 р.

«Ми, українські роботодавці, завжди були, є і будемо разом із нашою країною, у будь які часи – щасливі чи важкі. Ми любимо Україну, ми віримо в Україну і саме тому ми попри все будемо працювати в Україні, щоб зберегти її цілісність та майбутнє.

Гібридна війна проти України та військова інтервенція Російської Федерації тривають 8 років, їх наслідком стали тимчасова окупація АР Крим і м. Севастополя та окремих районів Донецької і Луганської областей.

Сьогодні Україна в черговий раз опинилася на порозі глобальної ескалації конфлікту.

Настав час ЄДНАННЯ – щоб разом витримати тиск ворога і відвернути негативні сценарії для України заради нашого спільного майбутнього.

Федерація роботодавців розуміє та підтримує всі зусилля Президента та Уряду щодо стабілізації ситуації і захисту територіальної цілісності та суверенітету України. Але в цей складний час ми вкотре акцентуємо увагу на необхідності зміни існуючої парадигми розвитку економіки та промисловості.

Економічний суверенітет є основа суверенітету політичного.

Ми віримо, що Збройні сили України здатні захистити нашу країну. Разом з тим світовий досвід говорить, що потужні збройні сили неможливі без потужного оборонно промислового комплексу та власного виробництва високотехнологічної зброї.

Ми закликаємо Президента України як Гаранта Конституції стати лідером, який в цей непростий час об’єднає еліти в боротьбі за суверенітет та незалежність України.

Ми закликаємо всі політичні фракції в Парламенті припинити чвари та суперечки, об’єднатися і терміново приймати необхідні для країни законодавчі рішення, які забезпечать економічну, соціальну стабільність і безпеку держави. Кабінет Міністрів України спільно з ВРУ - максимально швидко та ефективно ці рішення виконувати.

Вдячні всім державам, які сьогодні підтримали Україну. І закликаємо продовжувати стабільну співпрацю із нашою країною.

Безумовно, політична та військова підтримка виключно важливі. Однак одним із головних стовпів стабільності в країні є її економічний розвиток.

Через зростання загрози повномасштабного вторгнення армії РФ ми вже маємо значні втрати та отримали багато нових ризиків для української економіки. І сьогодні від міжнародних партнерів України ми так само очікуємо потужного сигналу-підтримки у вигляді:

  • зняття будь-яких обмежень на експорт товарів з України, що дало б нам можливість бути економічно сильнішими,
  • термінового списання зовнішнього боргу,
  • створення масштабного стабілізаційного фонду для мінімізації ризиків в українській економіці.

Український бізнес стійкий і згуртований. Ми продовжуємо виконувати всі свої зобов’язання, реалізовувати інвестиційні та соціальні проекти. Наші підприємства працюють у штатному режимі.

Ми об’єднуємо зусилля бізнесу України в усіх регіонах і працюватимемо як єдина потужна сила задля:

  • збереження спокою серед працівників підприємств,
  • збереження добробуту жителів багатонаціональної України,
  • забезпечення стабільної роботи підприємств і виробництв,
  • збереження існуючих і створення нових робочих місць для українців,
  • наповнення бюджету
  • інвестицій в Україну.

Ми об’єднуємо зусилля бізнесу України щоб протистояти розхитуванню України зсередини. Відвідуючи підприємства на Заході та Сході, Півдні і Півночі, Центрі країни ми закликаємо людей в усіх регіонах України не піддаватися впливу інформаційних атак, що є частиною ворожого сценарію, зберігати спокій і працювати у штатному режимі, довіряти високому рівню готовності української армії.

Закликаємо ЄДНАТИСЯ, щоб разом захистити та зберегти державний суверенітет України.

Слід зазначити, що до складу ФРУ, яку очолює Дмитро Олійник, входить Волинське обласне об'єднання організацій роботодавців (голова правління Петро Пилипюк».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина РФ нарощує сили на кордоні з Харківщиною, - СБУ
Наступна новина Данілов запевнив, що в Україні навіть не йдеться про ядерну зброю
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні