Данілов запевнив, що в Україні навіть не йдеться про ядерну зброю

Данілов запевнив, що в Україні навіть не йдеться про ядерну зброю

Секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що в Україні не йдеться навіть мови про виготовлення ядерної зброї. 

Про це пише Українська Правда.

"Президент не казав про розробку ядерної зброї. Президент звертав увагу на виконання всіма підписантами Будапештського меморандуму тих зобов’язань щодо нашої безпеки, які були там прописані. За те, що ми віддали нашу ядерну зброю, наш ядерний потенціал підписанти брали на себе повноваження забезпечити нашу незалежність. Про те, що ми збираємося робити ядерну зброю, я ніде не бачив, ніде не читав і не знаю нащо ви це інтерпретуєте", – зазначив Данілов.

Президент України Володимир Зеленський у промові на Мюнхенській конференції не говорив прямо про намір відновити ядерний потенціал, але сказав: якщо підписанти Будапештського меморандуму не нададуть гарантій безпеки для України перед лицем війни з РФ, то Україна "матиме повне право вважати, що Будапештський меморандум не працює".

Президент Росії Володимир Путін на це заявив, що Україні завдяки "доробку" з радянських часів буде "набагато простіше, ніж багатьом іншим державам", обзавестися тактичною ядерною зброєю, особливо "у разі технологічної підтримки із закордоння".

Нагадаємо, в Україні вводять надзвичайний стан - РНБО. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов також повідомив, що в залежності від ситуацій в окремих регіонах України можуть запроваджувати комендантські години.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Український бізнес стійкий і згуртований», - Федерація роботодавців України
Наступна новина Холодна інформаційна війна: як протистояти фейкам
Останні новини
Схожі новини