Українців попереджають про можливу вірусну атаку. Як її уникнути

Українців попереджають про можливу вірусну атаку. Як її уникнути
Фото ілюстративне

Спеціалісти кіберполіції виявили вразливість операційних систем версій Windows 7, Windows Server 2003, Windows Server 2008 та більш старих версій Windows.

Якщо не виконати їх оновлення, хакери зможуть скористатися цим для віддаленого використання враженого комп’ютера та викрадення конфіденційної інформації, – повідомили у Нацполіції.

Аби не допустити чергової масової атаки, кіберполіція радить користувачам операційної системи Windows встановити останні оновлення.

Спеціалісти зазначають, що схожу вразливість цих же операційних систем було використано під час атак WannaCry та NotPetya. 

Виявлена вразливість з умовною назвою BlueKeep дозволяє зловмиснику не тільки мати доступ до одного комп'ютера, а й отримати контроль над усіма іншими пристроями в мережі, які мають цю вразливість. 

Експерти зазначають, що теоретично BlueKeep може використовуватися в кібератаці, аналогічній за своїми розмірами до атаки «WannaCry». Відтак на даний момент мільйони персональних комп’ютерів можуть бути атаковані.

Microsoft вже випустила оновлення для операційних систем, які більше не підтримуються офіційно, включаючи Windows Vista, Windows XP і Windows Server 2003.

Щоб не допустити чергової масової атаки, кіберполіція радить користувачам операційної системи Windows (більш старих її версій) оновити систему до останньої версії для усунення вразливостей попередньої версії.

«Нехтування цим може призвести до витоку особистої інформації, яка міститься на персональному комп’ютері, а в бізнесі – до великих матеріальних втрат», – наголошують в поліції.

Патчу для вразливих операційних систем Windows можна завантажити ТУТ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Тепер волиняни можуть платити за газ у Вайбері і мобільному додатку
Наступна новина У луцький ЦНАП на роботу привели собак. Тепер там трудяться Шанель і Санта
Останні новини
Схожі новини