Українцям буде простіше отримати «пакунок малюка» та грошову компенсацію

Українцям буде простіше отримати «пакунок малюка» та грошову компенсацію

Кабмін удосконалив та спростив механізми надання одноразової допомоги «пакунок малюка» та виплати грошової компенсації вартості такої допомоги.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення прийнято під час засідання уряду сьогодні, 23 грудня.

Зокрема, як пояснив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, уточнено процедуру звернення за отриманням грошової компенсації шляхом подання заяви у паперовій формі або в електронній формі під час отримання послуги "єМалятко" та механізм призначення грошової компенсації; скасовано необхідність подання довідки із закладу охорони здоров’я про неотримання "пакунку малюка" та довідки про неотримання "пакунку малюка" у разі звернення за його отриманням до відповідного структурного підрозділу з питань соціального захисту населення; надано право на отримання одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" у разі народження дитини на тимчасово окупованій території України (за умови реєстрації місця проживання отримувача на підконтрольній території України або наявності статусу внутрішньо переміщеної особи).

Нагадаємо, 27 жовтня на Волинь надійшло 217 пакунків для новонароджених.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку легковик врізався у вантажний бус. Показали момент аварії
Наступна новина На які вистави можна буде піти за «ковідну тисячу» у театр «Гармидер»
Останні новини
Схожі новини