«Укрзалізниця» створить окрему компанію для управління вокзалами

«Укрзалізниця» створить окрему компанію для управління вокзалами
Залізничний вокзал у Луцьку

В «Укрзалізниці» створять окрему філію «Вокзальна компанія», завданням якої буде зробити вокзали ефективними та вивести їх на беззбитковий рівень.

Компанія має запрацювати з 1 липня 2020 року, повідомив директор із стратегічного розвитку та інвестиційної політики АТ «Укрзалізниця» Антон Саболевський. Про це інформує сайт «Укрзалізниці».

За його словами, таке рішення викликане необхідністю удосконалення системи управління вокзалами, підвищення ефективності їхньої діяльності, зокрема за рахунок мінімізації дублюючих функцій.

«До головних цілей належить і скорочення фінансових витрат, вихід на рівень беззбитковості та згодом отримання прибутку. Досягти цього планується, зокрема, за рахунок розвитку комерційних площ», – сказав він.

Реорганізацію вокзального господарства планують провести у два етапи: спершу до філії будуть передані вокзали, які наразі перебувають в управлінні філії «Пасажирська компанія» (найбільші комплекси — позакласні та І класу). На другому етапі будуть передані вокзали І—ІІІ класів, після чого, з метою оптимізації структури управління, планують визначити 14 базових вокзалів, завдяки чому централізувати фінансові, кадрові, юридичні та інші функції.

Персонал для нової філії буде оформлений шляхом переводу з інших підрозділів: «Пасажирська компанія», «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд», регіональних філій.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Антон Саболевський зазначив, що подібна система запозичена у німецької залізничної компанії Deutsche Bahn. У складі цього холдингу є окрема компанія, що опікується вокзалами, – DB Netze Stations, яка за 2019 р. отримала прибуток EBITDA у розмірі 349 млн євро.

Разом з тим за підсумками 2019 р. негативний фінансовий результат діяльності вокзалів АТ «Укрзалізниця» становив майже 800 млн грн.

На балансі АТ «Укрзалізниця» перебувають 106 вокзалів, 75 з них – на балансі філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд», 21 – філії «Пасажирська компанія», 10 – регіональних філій.

Читати також: «Укрзалізниця» відновлює рух потягів. Назвали дату


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скандальний експрокурор Матіос став адвокатом у Луцьку
Наступна новина На Старому ринку у Луцьку – знову протести. Підприємці сваряться з поліцією
Останні новини
Схожі новини