Уляна Супрун порадила людям з хворим горлом їсти морозиво. ЦИТАТА

Уляна Супрун порадила людям з хворим горлом їсти морозиво. ЦИТАТА

Якщо болить горло, лікарі рекомендують пити багато теплої рідини, полоскати його соляним розчином та уникати гострої і кислої їжі. Водночас є ще один дієвий засіб для послаблення болю у горлі – їсти холодну їжу, зокрема, морозиво. Про це в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун написала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє ua.news.

«Якщо болить горло, лікарі зазвичай рекомендують пити багато теплої рідини, полоскати соляним розчином та уникати гострої і кислої їжі. Неочікувано, але ви можете додати ще одну опцію для послаблення болю – їсти холодну їжу. Холодне морозиво та заморожені фруктові соки працюють як анестетик, що допомагає заспокоїти запалення та дати тимчасове полегшення болю. Це в жодному разі не може бути лікуванням, проте хороший метод тимчасового знеболення. Холодне стимулює звуження судин і мигдалин, тому консервує запальні процеси в горлі. Окрім того, коли є набряк у горлі, дуже важко їсти звичайні продукти. Невелика порція морозива допомагає зменшити біль і полегшує процес ковтання їжі»

Втім, за її словами, важливо обирати натуральне морозиво з мінімальною кількістю добавок, оскільки шматочки шоколаду, горішків, родзинок чи інших цукрових інгредієнтів можуть спричинити подразнення. Також чиновник радить обрати звичайний фруктовий сік без будь-яких добавок.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Шахраї зробили точну копію Інтернет-банку «Приват24». ФОТО
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області 19 липня
Останні новини
Схожі новини