Уляна Супрун: У спеку не залишайте дітей в авто навіть на хвилину

Уляна Супрун: У спеку не залишайте дітей в авто навіть на хвилину

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун пояснила, чому в спеку дітей не можна не залишати в авто навіть на хвилину.

«70 ℃. До такої температури нагрівається панель автомобіля на сонці у звичайний спекотний день протягом однієї години», – йдеться в дописі на її сторінці в Facebook.

«За результатами дослідження Університету Аризони (США), в таких умовах однієї години вистачить, щоб дитина постраждала від теплової травми, якщо вона залишиться в зачиненому автомобілі. Якщо авто буде у затінку, то цей час збільшується до 2-х годин. За різних умов, ступінь перегрівання може навіть стати смертельно небезпечною»

«Вік, вага, наявні проблеми зі здоров’ям та інші фактори, включаючи одяг та рівень гідратації, впливають на швидкість отримання теплової травми. Діти, в порівнянні з дорослими, особливо чутливо реагують на зміни температури. Проте часто вони не відчувають перепадів, не можуть вчасно сказати, що їм спекотно. Перебуваючи в тих самиз умовах, що і дорослі, діти перегріваються набагато швидше».

«Тому будьте уважні! Ніколи не залишайте дітей в машині без нагляду дорослих протягом будь-якого часу. Навіть якщо ви уважні та люблячі батьки, психологи попереджають, що в рутинних справах, ви можете забувати про дуже важливі речи. І це може статись з кожним».

«Якщо плануєте подорож з дітьми автомобілем в спекотний період, беріть достатню кількість води для пиття та навіть обтирання, частіше зупиняйтесь, одягайте дитину в легкий одяг та слідкуйте за температурою в салоні авто».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Сотні кілометрів ямкового ремонту особливо ніхто не розуміє і не бачить», - Іван Мирка
Наступна новина На луцькому ринку конфліктують через кіоски. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини