Унікальні панорами найстарішого селища Волині понад півстоліття тому. РЕТРОФОТО

Унікальні панорами найстарішого селища Волині понад півстоліття тому. РЕТРОФОТО

У мережі з’явилися панорами та фото сешканців селища Головне Любомильського району Волинської області. 

Хронологічно світлини ймовірно відносяться до 1950-1970-х років, судячи із одягу зображених на фото селян, – пише Тетяна Яцечко-Блаженко для ІА ВолиньPost.  

«Чим особливі ці фото? По-перше, можемо побачити транспорт, на якому селяни пересувались в різні пори року, як одягались, в яких будинках жили. На кількох світлинах бачимо якесь святкування, можливо державне свято, або родинне. На жаль, не відомо, яке саме», – йдеться у повідомленні. 

Читати також: Перший український Президент на луцькому аеродромі. РЕТРОФОТО

Власник колекції фото Андрій Солодуха звернув увагу на останнє фото, на якому зображений старий дерев’яний млин, типовий для нашого регіону, такий міг бути тут із попередніх століть. Сьогодні цього млина в селищі вже напевно ніхто і не пам’ятає. 

Головне належить до числа найдавніших поселень Волині. Перша документальна згадка про це населений пункт датується 1444 роком. Тут було збудовано дерев'яну церкву, про яку згадується в 1482 році. Головно згадується в люстрації Любомльського староства 1564 року. До 60-х років XVIII ст. Головне було у власності польської корони. У 1768 році король віддав його разом з усім Любомльським староством у володіння магнату Браницькому.

Читати також: Берет, кашкет і ковзани: волиняни на величезній ковзанці майже сто років тому. РЕТРОФОТО



Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З іграми, танцями та подарунками: у Луцькому зоопарку влаштували веселе свято. ФОТО
Наступна новина Графік відключення світла на Волині 17 грудня
Останні новини
Схожі новини