Унікальні світлини зруйнованих волинських храмів

Унікальні світлини зруйнованих волинських храмів

На сторінках білоруського історичного ресурсу опубліковали унікальні старовинні фотографії деяких церков Любешівського району.

У чому ж інтерес істориків сусідньої держави до нашого краю? Відповідь проста: частина Любешівщини за часів Російської імперії згідно з адміністративним поділом належала до Пінського повіту Мінської губернії. Відтак, практично, всі документи з населених пунктів, підпорядкованих вищезгаданій губернії, опинялись в архіві Мінська. Таким чином потрапили туди і світлини сторічної давності храмів Любешева, Люб’язя та Судча. Унікальність же фотографій у тому, що зображених споруд уже давно нема, – повідомляє Район.Любешів.

Окремішнє місце серед них посідає знімок любешівського костьолу піярів, знищеного за часів радянської влади. Узято його, правда, з іншого ресурсу (Еtoretro.ru), але він є цілісним тематичним доповненням цієї ретроспективи. Як відомо, костьол був частиною монастирського комплексу і мав незвичайний внутрішній розпис.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Княгининку облаштовують стадіон майже за сім мільйонів гривень
Наступна новина Петро Порошенко відвідав Волинь: як це було. ФОТО
Останні новини
Схожі новини