Уряд звільнив заступника міністра, який їздив п’яний за кермом

Уряд звільнив заступника міністра, який їздив п’яний за кермом

Кабмін на позачерговому засіданні звільнив заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого, який їздив п’яним за кермом.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у телеграм-каналі.

«Поведінка, яку дозволив собі заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталій Немілостівий, є неприпустимою. Усі мають бути рівними перед законом. Тому ми оперативно звільнили заступника міністра.

Посада в Кабінеті Міністрів України — це не привілей, це перш за все відповідальність перед людьми та країною», – зазначив він.

У такий спосіб уряд відреагував на появу у ЗМІ відео суперечки Немілостівого й патрульних на столичній дорозі, хоча сам інцидент стався ще 30 грудня 2020 року.

Читати також: Склали ТОП-10 марок авто, на яких їздять нетверезі водії на Волині

Що розповідають про інцидент патрульні

За інформацією патрульної поліції, вночі у Києві на вулиці Жилянській екіпаж патрульних зупинив автомобіль Mercedes, водій якого порушив вимоги дорожнього знаку 5.7.1 «Виїзд на дорогу із одностороннім рухом».

Під час спілкування виявилося, що за кермом перебуває водій з ознаками алкогольного сп’яніння.

Інспектори запропонували водієві пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння, на що він відмовився. Натомість керманич повідомив інспекторам, що він – заступник міністра з питань стратегічних галузей та промисловості України, а також пред’явив відповідне посвідчення підтвердження своєї посади разом із документами для керування транспортним засобом.

Під час розгляду адміністративної справи за порушення правил дорожнього руху водій підійшов до патрульних, закинув до салону службового автомобіля ключі від свого авто та повідомив, що він йде з місця.

Патрульні скомандували водієві залишатися на місці, однак той не реагував. Натомість почав погрожувати посадою, штовхати патрульних та шарпати за формений одяг.

На що патрульні, згідно зі ст. 45  ЗУ «Про Національну поліцію», застосували до громадянина кайданки.

На водія інспектори склали адмінматеріали: протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП та постанову за порушення вимог дорожного знаку 5.7.1 «Виїзд на дорогу із одностороннім рухом», а також протокол про адмінзатримання.

Патрульні зазначають, що «фрази «я заступник міністра», «а ви знаєте, хто мій дядько», «поговоріть по телефону» та подібне ніяк не діє на патрульну поліцію», бо існує закон і відповідальність за порушення.

У ЗМІ оприлюднили відео патрульних, згідно з яким чиновник сперечався з ними 30 грудня 2020 року.

Що каже сам заступник міністра

Заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Віталій Немілостивий визнав свою провину у порушенні правил дорожнього руху і сам написав заяву на звільнення, повідомляє ТСН.

«Я дійсно скоїв адміністративне правопорушення. Воно не сумісне, мабуть, із займаною посадою, і це правильно, якщо сьогодні суспільство до таких дій скажімо так «прискіпливо»". Я зобов'язаний подати заяву (на звільнення, – ред.), я вже її подав сьогодні о 8-й ранку. І віцепрем'єр подав на прем'єра. І сьогодні мене звільнять з роботи за скоєне грубе порушення правил дорожнього руху», – сказав Немілостівий.

Крім того, він каже, що нібито, коли його зупинили представники поліції, то було порушено правила оформлення протоколу. За його словами, на місце не було залучено ані свідків, ані інших вимог для оформлення ДТП. Водночас сам Немілостівий каже, що скаржитися на це, з його слів, порушення він не буде.

«У мене є своя точка зору. На дії співробітників ДАІ. Це така річ, я не буду ні на кого скаржитися, не коментувати нічого. Я їхав, мене зупинили, я представився, дав свої документи, сказав, що я винен одразу, не виходячи з авто. Співробітники поліції взяли мої документи і пішли сіли у себе в автівці. Певний час їх не було.

Хоча, на мій погляд, якщо вже так, то за законом вони повинні були діяти іншим чином: зупинити, одразу свідків і т. д. Але це їх справа, нехай вони з собою самі розбираються. Я дійсно порушив правила, я цього не заперечував. Але я дивлюся час минає, нічого не відбувається, тому вирішив віддати документи, вони вже й так у них були, я вже їм представився, визнав, що винен, вирішив віддати ключі і піти додому...» – пояснив він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Локдаун закінчується. Як навчатимуться школярі з 25 січня
Наступна новина Коронавірус на Волині. Де виявили нові випадки зараження
Останні новини
Схожі новини