Усі – як єдиний кулак: показали тренування бійців штурмової бригади «Лють». ФОТО, ВІДЕО

Усі – як єдиний кулак: показали тренування бійців штурмової бригади «Лють». ФОТО, ВІДЕО

Їм від 18 до 55. Їх понад сотня. Вони з кількох різних регіонів України. Різні за досвідом, характерами, рівнем фізичної підготовки. Але єдині в мотивації: вибити окупантів з нашої землі і очистити землю від ворогів, звільнити рідну державу, захистити своїх близьких.

Про те, як тренують бійців підрозділу «Лють» розповіли на сайті поліції Волині. 

Акцент – на вогневій підготовці

В одному з тренінгових центрів поліції області на заході України зібрали першу групу людей, які пройшли всі етапи відбору і потрапили в воєнізований підрозділ поліції нового зразка «Лють». Сьогодні вони проходять перший етап підготовки, який триває кілька тижнів. Далі поліцейських розподіляють по різних підрозділах, де вони проходять вже бойове злагодження.

За словами начальниці відділу професійного навчання ГУНП у Волинській області Валентини Мельничук, програму підготовки адаптували так, щоб готувати цивільних осіб як поліцейських, але в умовах ведення воєнних дій:

«Адже цього й вимагають нинішні реалії. Значну увагу приділяємо вогневій підготовці. З деким доводиться достатньо довго працювати, але наші інструктори абсолютно кожному приділяють максимум належної уваги. Тобто ми готуємо одиночного бійця, щоб він міг користуватися зброєю, перезарядити автомат, щоб міг пересуватися на полі бою, знав, як прикритися від артобстрілу та іншого, щоб міг надати собі і товаришу домедичну допомогу. Тому цей етап навчання розбитий на три блоки: тактична підготовка, тактична медицина, вогнева підготовка», – наголошує вона.

Тішить і одразу впадає у вічі те, що всі хлопці високо мотивовані. Задача зараз номер один – дати базові навички. Але який би не був «золотий» інструктор, має бути бажання бійця…

І поки набір у «Лють» триває, в цьому тренінговому центрі готуються приймати нових і нових поліцейських, які прийшли в лави правоохоронців з цивільних, бо того вимагають реалії нашого часу.

Строгий графік – запорука успіху

Судячи з усього, хлопці до нових реалій пристосувались швидко. Живуть тут – строго згідно з графіком. О 6.30 – зарядка на свіжому повітрі. Уся група поділена на кілька взводів, кожен має куратора і більш досвідченого наглядача-поліцейського, який підказує, слідкує за порядком, допомагає. Тож уже з самого ранку хлопці бігають, відтискаються від землі, роблять вправи під наставництвом кураторів. До речі, роблять це абсолютно щодня, незважаючи на погоду.

Після зарядки – гігієнічні процедури та сніданок. Кілька хвилин перерви – і рівно о 9 годині розпочинаються заняття з інструкторами. Кожен взвод розходиться по різних точках: перший іде на вогневу підготовку, вони стрілятимуть з автоматичної зброї. Другий – на домедичну, ці заняття відбуваються на вулиці. Третій – займається в тиру, тут стріляють з пістолетів. Четвертий проходить теоретичні заняття. Опісля взводи заміняють один одного. Таким чином, протягом дня всі однаково пройдуть усі блоки занять. І так – щодня.

Об’єднанні люттю до ворога

23-річний Віталій з Тернополя тут перебуває разом з 19-річним рідним братом Володимиром. Хлопці є підтримкою один для одного, молоді, спритні, кажуть, що готові вибивати ворога з рідної землі.

А 26-річний Андрій з м. Дубно потоваришував з 25-річним житомирянином Дмитром. Обоє тривалий час займались волонтерством, доставляли автомобілі для армії, мріяли піти в підрозділ поліції «Сафарі». Почувши про «Лють», обрали саме цей підрозділ новітнього зразка. Хлопці налаштовані патріотично і войовниче.

50-річний Василь з Львівщини приїхав сюди з кількома побратимами, з якими разом були в лавах місцевої територіальної оборони. «Прийшов уже і наш час. Треба хлопців на фронті підкріплювати. Ми всі готові», - запевняє чоловік.

28-річний Юрій приїхав з м. Суми. Його історія також особлива. Коли почалось вторгнення і росіяни стояли буквально за 30 км від Сум, його дружина була вагітна. Має і 7-річного сина. Звісно, поривався одразу іти на фронт, але мусив підтримувати дружину. Нині меншому сину вже 5 місяців, і чоловік не зміг сидіти на місці, пішов у «Лють». Тут він куратор свого взводу, всі хлопці його слухають, Юрій хвилюється за кожного.

Взагалі, усім бійцям тут притаманний дух братерства та єднання. Вони допомагають один одному, підтримують, терпляче чекають, поки всі зрозуміють і засвоять матеріал. Адже на війні важливо працювати злагоджено, щоб усі були єдиним механізмом.

У цьому переконаний і поліцейський з відділу професійного навчання одного з главків Влад Куприянчик, який навчає саме вогневої підготовки.

«Вони повинні професійно поводитись зі зброєю, могти привести її до бойової готовності. Люди дуже зацікавлені, в них горять очі, тож обов’язково все вийде», - переконаний Влад.

Допомогти в першу чергу собі, а тоді побратимові поруч, – такий головний принцип домедичної допомоги, яку тут викладає інструктор з відділу професійного навчання Роман Юркевич. Хлопці працюють в умовах, максимально наближених до реальних. По команді падають на землю і накладають в лічені секунди собі турнікет. Далі розділяються на дві групи і накладають турнікет один одному. Потім – тренуються накладати по два турнікети.

На тактичній підготовці діляться на умовних «ДРГшників» та поліцейських. Другі мають засвоїти, як знешкодити перших, як переховуватися, як маскуватись тощо.

Усі чотири взводи працюють на одній території, кожна група щось вигукує, усі – як єдиний кулак.З такими українцями Перемога неодмінно буде якнайшвидше!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські медики повернули до життя чоловіка, в якого зупинилося серце
Наступна новина На Волині у горе-батьків забрали трьох дітей. ФОТО
Останні новини
Схожі новини