Утікав від ТЦК: у поліції показали відео затримання лучанина

Утікав від ТЦК: у поліції показали відео затримання лучанина

Поліція нагадує чоловікам віком від 18 до 60 років носити із собою документи. 

Про це йдеться на сайті ГУНП у Волинській області.

На період дії воєнного стану, згідно із ст. 32 Закону України «Про Національну поліцію», поліцейський має право вимагати в особи чоловічої статі віком від 18 до 60 років пред’явлення нею військово-облікового документа разом з документом, що посвідчує особу, у спосіб, який дає можливість поліцейському прочитати та зафіксувати дані, що містяться в документах, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію, згідно з яким чоловіки віком 18−60 років до 16 липня 2024 року мали оновити свої військово-облікові дані. 

До компетенції поліції входить перевірка таких документів – ця норма спрямована на дотримання військовозобов'язаними законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Якщо ж установлено особу, яка, відповідно до звернення ТЦК та СП вчинила адміністративне правопорушення (наприклад, знаходиться в розшуку), то в такому випадку поліцейський уповноважений на здійснення адміністративного затримання та доставляння військовозобов’язаного до ТЦК та СП.

Так, поліцією Волинської області в результаті моніторингу медіа була виявлена інформація про те, що вчора, 18 вересня, у Луцьку чоловік чинив опір військовослужбовцям ТЦК та СП і поліцейському під час перевірки його військово-облікових документів. Встановлено, що чоловік не оновив дані та перебував у розшуку, і виконувати законні вимоги правоохоронців відмовлявся та намагався втекти. Його було затримано та доставлено до Луцького ОМТЦ та СП.

Шановні громадяни! Звертаємось до вас з проханням пам’ятати про те, що в нашій країні діє правовий режим воєнного стану, тому наголошуємо на необхідності виконувати законні вимоги Сил безпеки та оборони України і не створювати картинку для інформаційно-психологічних операцій ворога, – пишуть на сайті поліції.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ЗСУ отримали одну з найсучасніших артсистем у світі
Наступна новина Ветерани війни із сім'ями з'їхались на риболовлю в Коршів
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні