«В 76 років сідаю на шпагат»: як у шацькій «групі здоров'я» жінки займаються спортом

«В 76 років сідаю на шпагат»: як у шацькій «групі здоров'я» жінки займаються спортом
Автор фото: Олександр Дурманенко (газета «Волинь»)

На Волині у Шацьку функціонує своєрідний жіночий клуб, де всі жінки різних вікових груп, і навіть до 70 років, займаються спортом.

Рух за життя без хвороб у Шацьку заснувала Надія Стаднік, повідомляє газета «Волинь».

«Бувало, що збиралося і 38 жінок. Але не всі можуть відвідувати заняття регулярно, особливо влітку, коли городи. Приходить півгрупи — і за це я вдячна, бо ж є «кістяк», основа, яка не дає нам розпастися», – розповіла жінка.

Вона зізналась, що ідея створити групу, де займатимуться фізичними навантаженнями, з’явилась у неї ще раніше наприкінці 90-х років. Тоді жінці було 50, і вона часто почувалась знесиленою. 

«Якось, гортаючи газети, натрапила на оголошення про те, що в Луцьку пройдуть двотижневі курси Мірзакаріма Норбекова, представника альтернативної медицини, автора популярних книг про самозцілення. Разом зі свахою поїхали навчатися відновлювати здоров’я. А повернувшись, вирішили шукати однодумців і в рідному Шацьку», – розповіла вона.

За її словами, регулярні фізичні навантаження дали результат: тепер вона почувається набагато витривалішою, попри те, що їй виповнилось 70 років. 

«Поступово люди перестали дивуватися, дивлячись, як ми в теплу пору року на стадіоні чи на березі озера робимо вправи. Комплекс включає і настанови японського лікаря Кацудзо Ніші, що їх популяризувала Майя Гогулан, і елементи бодіфлексу, і розробки Поля Брегга, й авторів інших методик. Одне слово, по крупинці збирали раціональні зерна. І результат є. Коли почала над собою працювати, то цілий день на ногах — і відпочивати не хочеться», – запевняє вона.

Одна з учасниць «клубу» – 76-річна Валентина Дибалюк – завдяки вправам зупинила розвиток артрозу.

«Жінка, яку тривалий час мучили біль і скутість суглобів, нині запросто сідає на шпагат, може похвалитися такою гнучкістю, рухливістю, енергійністю, що й молодим варто повчитися. Дочки підтримують маму в її прагненні бути здоровою обома руками, а онучка Аліса, гостюючи в Шацьку, завжди приходить разом із бабусею на заняття», – йдеться у матеріалі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Порошенко розповів, що може завадити проведенню виборів Президента у березні
Наступна новина У центрі Луцька встановили «Людей Свободи». ФОТО
Останні новини
Схожі новини