«В країні срака». Найцікавіше з того, що Зеленський сказав «Українській правді»

«В країні срака». Найцікавіше з того, що Зеленський сказав «Українській правді»
Фото «Української правди»

Журналісти «Української правди» побували у дводенному відрядженні Хмельницькою областю разом з президентом Володимиром Зеленським. У цій поїздці він встиг розповісти про власне ставлення до Путіна, «сепаратизм мерів», алкоголю, а також зізнався, чи йому соромно за свої жарти про Україну.

У різні моменти президент перемикався то на російську, то на українську мови. Переказуємо найцікавіше мовою оригіналу.

«Людські якості Путіна мене не цікавлять»

Говорячи про Володимира Путіна, Зеленський ретельно підбирає слова і не звинувачує його у війні на сході України:

«Его человеческие качества меня не сильно интересуют в решении этого вопроса (про Донбас і Крим – УП). Я считаю, что до конца таких людей никто не может знать. До конца может знать, наверное, он сам».

Свою обережність він пояснює так:

«Считаю, ни один президент не может подставлять страну, сказав в адрес другого президента оскорбительные вещи про личное. Иногда оскорбительные вещи приводят к тысячам смертей. Я не собой рискую, не своими рейтингами».

Безпосередньо про війну на Донбасі він говорить доволі розмито, натякаючи на те, що ті, хто його критикує, не володіють інформацією.

«Люди достаточно эмоциональны, когда бастуют или негодуют, это понятно. Мои выводы (по Донбасу – УП) до того, как я стал президентом, были примерно такими же. Тебе кажется, что ты полностью плаваешь, купаешься в информации. И это – озеро, вот оно наполнено информацией. Но это не озеро, это – океан! Просто я – в океане. Из–за своего статуса, в котором сейчас нахожусь… Я – в океане. Поэтому не сильно реагирую на информацию людей, которые находятся в озере».

«Не можуть бути мери проти президента. Це сепаратизм»

Володимир Зеленський вважає, що мери, які конфліктують з президентом, «налаштовані проти України». Раніше мер Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що йому погрожували в Офісі президента через те, що в місті раніше послабили карантин, а мер Дніпра Борис Філатов закликав запустити громадський транспорт і «перестати займатись самообманом».

«Не можуть мери бути проти президента, проти вертикалі влади. Це – проти держави. Це – чистий сепаратизм, який вони прикривають децентралізацією», - сказав Зеленський.

«В країні срака? Повна!»

Володимир Зеленський каже, що в «країні зруйновано майже все». Журналіст перепитує: «В країні срака?». Президент відповідає: «Повна. Повна!»

Він продовжує, що в країні «немає медицини», проблеми в освіті, погані дороги:

«Ми побудуємо всі дороги. Вважаю, що у нас просто немає нормальних доріг у країні. Ямковий ремонт будь в якій галузі відбувається. Тому ми перш за все взялись за дороги. Кошмар, а не дорога! Бачиш?» - реагує він на ями.

Перші позитивні результати, каже Зеленський, будуть наприкінці року: «Если мы, дай бог, пробежим как-то экономический кризис. Как-то пропетляем. Я в это верю.

«Жарт був не про повію»

Журналісти запитали, чи Зеленському соромно за його жарти у «Вечірньому кварталі», зокрема про Україну-повію. Він спочатку каже, що не треба соромитись помилок, але потім уточнює – люди його неправильно зрозуміли.

«Якщо дійсно велика кількість людей, чи навіть хтось, це сприйняв як жарт і порівняння України з «повією», то за такі речі мені соромно. І я – неправий. Але жарт був про інше.

Жарт був, я вважаю, про несамостійність фінансову. І так воно є».

«Я хотів заразитись коронавірусом, щоб показати, що це не страшно»

Володимир Зеленський розповів, що хотів заразитись коронавірусом та ізолюватись на Банковій в Офісі президента:

«Я предложил нашим: "Давайте, я заболею, сразу меня изолируем на Банковой. И проживу это нормально". Чтобы люди понимали – это страшно, ты можешь заболеть, тебе плохо. И я через себя это пропущу, покажу. Но чтобы люди поняли и то, что это не чума. Чтобы не было депрессухи».

Але від ідеї відмовились – «решили, что слишком».

«Я дуже люблю смажену картоплю»

Володимир Зеленський розповів журналістам, що любить вино, а віскі та горілку не п’є, ніколи не напивається.

Ще він любить фастфуд, але зараз – не можна. Посперечався з дружиною і 15-річною донькою Олександрою, хто швидше скине п’ять кілограмів. Поки що, за його словами, перемагає донька.

«Ми були на Луганщині і заїхали на заправку. Там був невеличкий магазин. Докторську ковбаску, чорний хліб нам порізали. Кока-кола. Нормально! Іноді можна кайфанути. Я дуже люблю смажену картоплю. Але ду-у-у-же рідко їм, раз на пів року. Котлетки люблю домашні».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Усі мали супутні хвороби». На Волині за минулу добу померло троє людей, інфікованих COVID-19
Наступна новина На птахофабриці у Володимирі 48 працівників захворіли на коронавірус. Її можуть закрити
Останні новини
Схожі новини