Льотчик з Волині отримав нагороду з рук Президента

Льотчик з Волині отримав нагороду з рук Президента

З нагоди Дня Незалежності України на Софіївській площі у Києві Президент України Володимир Зеленський вручив державну нагороду льотчику, уродженцю Поворської громади Дмитру Геннадійовичу Літвінчуку.

Про це пише Район.Ковель.

В Указі Президента України №471/2023 від 4 серпня 2023 року «Про відзначення державними нагородами України» вказано: «За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагородити орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня Літвінчука Дмитра Геннадійовича – капітана».

До речі, у 2022 році Дмитро у званні старший лейтенант також отримав державну нагороду – медаль «За військову службу Україні».

Дмитро Літвінчук – військовий льотчик, який у 2020 році закінчив навчання у Харківському національному університеті повітряних сил імені Івана Кожедуба і з перших днів повномасштабного вторгнення бере участь у відсічі російського агресора, здійснивши багато бойових вильотів.

Стати льотчиком – заповітна мрія Дмитра, до здійснення якої він цілеспрямовано йшов ще зі шкільної парти, обравши для навчання відповідний внз у 2015 році – у час, коли в Україні вже було неспокійно, тривало АТО.

«Тож напередодні Дня авіації України 26 серпня щиро вітаємо Дмитра Літвінчука та його родину з отриманням державної нагороди та бажаємо мирного неба і вільного повітряного простору, успішних польотів і вдалих приземлень, швидшої перемоги України, професійного зростання та особистого щастя! Нехай Бог береже нашого славного поворського сокола!», – привітали у повідомленні громади.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Учасник «‎Холостячки-2» одружився з луцькою блогеркою
Наступна новина Волонтери з Луцька почали виготовляти нашоломники для військових
Останні новини
Схожі новини