В одному з місцевих готелів за місяць прихистили три тисячі переселенців

В одному з місцевих готелів за місяць прихистили три тисячі переселенців

З початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну в одному з готелів Луцька надають безплатний тимчасовий прихисток внутрішньо переміщеним українцям.

Про це розповіла Суспільному заступниця керуючого Катерина Савич.

Нині на двох з половиною поверхах готелю проживає 150 людей переселенців.

Для вимушено евакуйованих людей організували триразове харчування. З продуктами для приготування їжі частково допомагають волонтери, — розповідає кухарка Наталія.

У готелі переселенцям допомагає психологиня Юлія Вінецька, яка приїхала з Києва. Тут вона проживає зі своєю сім'ю з другого дня повномасштабного вторгнення Росії. Каже, що допомагає таким же людям, як сама — вимушено переміщеним українцям.

Адаптуватися після стресу було важко, — каже переселенка з Чернігова Тетяна Матузко. Жінка тиждень жила у підвалі, там разом з родиною ховалася від бомбардування.

Тетяна каже: спочатку грілися електробатареями, а потім світла не було та опалення. На багатті гріли воду в термосі. Додає: коли евакуйовувалися з Чернігова постійно боялися обстрілів, всю дорогу їхали та прислухалися.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У громадському транспорті Луцька тимчасово не можна буде розрахуватись карткою
Наступна новина «Нам страшно повертатися». Працівників Росатому війна застала на Рівненській АЕС
Останні новини
Схожі новини