В Польщі заявили про «позитивні сигнали» з України щодо Волинської трагедії

В Польщі заявили про «позитивні сигнали» з України щодо Волинської трагедії
Яцек Чапутович

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович заявив, що після візиту нового президента України Володимира Зеленського з'явиться шанс на зміну української позиції в справі про заборону на ексгумацію польських жертв Волинської трагедії.

Про це повідомляє «Лівий берег» з посиланням на «Польське радіо».

Чапутович зазначив, що Польща отримує "позитивні сигнали" з України в справі скасування заборони ексгумації жертв Волинської трагедії, введеної два роки тому Інститутом національної пам'яті. На думку голови польської дипломатії, шанс на зміну української позиції в цій справі дає запланований з нагоди річниці початку Другої світової війни візит президента України до Польщі.

Інститут національної пам'яті ініціював мораторій на ексгумацію поляків в Україні у зв'язку з актами вандалізму щодо пам'ятників і пам'ятних знаків на українських могилах у Польщі, в тому числі через демонтаж українського пам'ятника в с. Грушовичі під Перемишлем.

Зауважимо, 22 липня 2016 року польський Сейм (нижня палата парламенту) ухвалив резолюцію, в якій Волинську трагедію визнано геноцидом. Відповідно до рішення, 11 липня відзначають у Польщі як День пам'яті жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами щодо громадян Другої Речі Посполитої.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Негарно вийшло»: у Луцьку 5 будинків залишились без гарячої води до холодів
Наступна новина Тонни яблук і меду. Святковий репортаж з центру Луцька
Останні новини
Схожі новини