В центрі Луцька відновлять мурал

В центрі Луцька відновлять мурал
Фото Ірина Дяченко

У Луцьку на проспекті Волі відновлять мурал із тризубом, який намалював луцький художник Андрій Присяжнюк у 2015 році. З роками фарба вигоріла та обсипалася штукатурка, відтак стінопис потребує відновлення.

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

«Моя рефлексія на події в Україні надихнула мене розробити наш національний символ у власній авторській стилістиці. При розробці ескізів я враховував навколишнє середовище та візуально вписав мурал в простір. Також на місці скверу навпроти Гімназії №4 до початку 1980-х років було старе міське православне кладовище, на якому поховані Герої визвольних змагань українського народу в 1917-1921 роках.

З роками фарба вигоріла та обсипалася штукатурка. Стіна знаходилася в аварійному стані, тому необхідно було зробити ремонт. На жаль значна частина муралу була спотворена та сьогодні має не естетичний вигляд», – йдеться у дописі.

Читайте також: «Реклама спотворює місто набагато більше, ніж графіті», - художник Андрій Присяжнюк. ІНТЕРВ’Ю

Художник зазначає, що мав діалог з мером Луцька Ігорем Поліщуком, де вони обговорили ідею відновити мурал із новим візуальним рішенням. 

Читайте також: «Чудеса на смартфоні». У Луцьку мурал «ожив» завдяки мобільному додатку

Так мурал виглядає зараз

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кермувати без ніг. Як луцька автомайстерня допомагає людям з інвалідністю зі всієї України
Наступна новина За минулу добу в Україні виявили 3 306 хворих на коронавірус. Одужало – 13 298
Останні новини
Схожі новини