В Україні буде створено реєстр вакцинованих від коронавірусу осіб

В Україні буде створено реєстр вакцинованих від коронавірусу осіб
Фото ілюстративне

В Україні буде створено реєстр вакцинованих від коронавірусу осіб, а також можливе запровадження електронних паспортів вакцинації.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у відео на сторінці партії "Слуга народу" у Facebook, пише ТСН.

«Буде створений реєстр вакцинованих з дуже багатьох причин. По-перше – ми маємо знати кількість провакцинованих, і без реєстру це буде дуже важко створити, по-друге – ми маємо відслідковувати ускладнення, які можуть виникнути після вакцинації, по-третє – міністерство розробляє можливість видачі електронних паспортів провакцинованих», – зазначив він.

Радуцький також зазначив, що за словами очільника МОЗ Максима Степанова, вакцинація в Україні розпочнеться на другому тижні лютого. Він також додав, що сподівається, що МОЗ провакцинує щонайменше 50% населення безкоштовно. 

Варто зазначити, що українців вакцинуватимуть препаратами, які надійдуть у рамках програми COVAX (це може бути одна з трьох вакцин: Pfizer, Moderna та AstraZeneca), а також китайської вакциною "Sinovac", яку вже замовило МОЗ. 

До слова, стало відомо, що Україна закупить ще одну вакцину індійського виробництва. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Бойовики передадуть Україні дев'ять полонених
Наступна новина Мер Ковеля пояснив, чому призначив Тараса Яковлева своїм заступником
Останні новини
Схожі новини