В Україні до виборів запускають серіал «Кандидат»

В Україні до виборів запускають серіал «Кандидат»

Міністерство цифрової трансформації та ГО «Центр сприяння реформам» запускають освітній серіал «Кандидат», розрахований на тих, хто розмірковує, чи балотуватися на місцевих виборах.

Презентація проєкту відбулася на брифінгу 8 вересня, повідомляє Українська правда.

Освітній серіал буде доступний на платформі Дія.Цифрова освіта

Участь у зйомках брали теле- та радіоведучий, актор Андрій Джеджула, громадський діяч Олександр Солонтай, виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, народні депутати Марина Бардіна, Олена Шуляк, Вадим Галайчук, Олександр Скічко.

Серіал складається з 11 серій, що охоплюють основні етапи, які доведеться пройти кандидату під час передвиборчої кампанії. Тривалість серії – 3-5 хвилин.

Заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан зазначила, що вибори пройдуть 25 жовтня – і стрічка «дає вичерпні відповіді на питання, що повинна знати людина, яка хоче стати депутатом».

А керівниця програм ГО «Центр сприяння реформам» Олена Юркіна додала, що правова освіта суспільства в напрямку виборчого законодавства важлива для того, щоб «у місцевій владі були представлені різні люди, з різним, в тому числі професійним досвідом».

Ініціатори серіалу сподіваються, що він допоможе кандидатам швидко розібратися в законодавстві, заповнити документи, провести саму кампанію.

Довідково
«Дія. Цифрова Освіта» – безкоштовна національна онлайн-платформа з цифрової грамотності. На сьогодні на порталі вже представлено близько 20 освітніх серіалів у різних сферах.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Троє волинських спортсменів отримали квартири у Луцьку
Наступна новина Нововідкриті підземелля в Луцьку. Що нового знайшли? Коли сюди пустять відвідувачів?
Останні новини
Схожі новини