В Україні дозволили будувати дороги з відходів промисловості

В Україні дозволили будувати дороги з відходів промисловості

В Україні дозволили застосовувати відходи виробництва, зокрема металургійні шлаки і жужелицю, під час будівництва доріг.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури в середу, 4 грудня.

«Таке рішення уряду дозволяє позбутися залежності від імпорту з Російської Федерації будівельних матеріалів, зокрема бітуму. Це також дозволить економити кошти під час дорожніх робіт, якість при цьому буде належною», – запевнив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

У договорах на будівництво, поточний ремонт автомобільних доріг загального користування у Запорізькій, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Миколаївській, Кіровоградській областях буде передбачатися використання відходів виробництва (металургійних шлаків, жужелиці тощо), відповідне нормативним документам з питань екологічного маркування і декларації.

Зазначається, що до цих пір ціновий критерій залишався єдиним критерієм, який застосовується замовниками для виконання ремонтно-будівельних робіт на дорогах загального користування для визначення підрядних організацій.

«Таке рішення має поліпшити екологічну ситуацію – відходи повинні не забруднювати навколишнє середовище, а працювати на користь суспільства», – йдеться в повідомленні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку – новий начальник управління охорони здоров’я
Наступна новина «Міський бюджет неготовий»: на добудову луцької школи треба 80 мільйонів
Останні новини
Схожі новини