На українських дорогах з’являться «фантомні патрулі». У поліції розповіли, як вони працюватимуть

На українських дорогах з’являться «фантомні патрулі». У поліції розповіли, як вони працюватимуть
Фото ілюстративне

Поліція впроваджуватиме нові засоби для виявлення порушників на дорогах – «фантомні патрулі».

Про це 8 вересня під час брифінгу повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, інформує Патрульна поліція України.

У поліції переконані, що поряд із системою автоматичної фіксації мають працювати системи фіксації правопорушень у неавтоматичному режимі. Одним із ефективних методів, кажуть, є фіксація поліцейськими у русі поліцейського авто.

«У патрульному авто встановлюватиметься прилад, який дозволятиме фіксувати правопорушення, що відбуваються навколо поліцейського авто, навіть якщо воно перебуває у русі. Тобто буде можливість зафіксувати порушення швидкості руху автівок, які рухаються в попутному або у зустрічному напрямках. Це дасть змогу поліцейському бути мобільним та забезпечить додатковий момент превенції порушень», – розповів Олексій Білошицький.

Планується, що до кінця року на дорогах України з’явиться чотири тестові комплекси, а ще 300 патрульних автомобілів, обладнані такими системами, з'являться в найближчі декілька років.

«Відтак майбутня система контролю швидкості в Україні складатиметься з декількох частин. Перша частина – це стаціонарні камери, які встановлені в місцях підвищеної аварійності, і про них знають всі водії. Друга частина – це камери, які встановлюють в поліцейські авто. А третя – це прилади для вимірювання швидкості TruCam», – кажуть у поліції.

Читати також: На Волині ще на одній трасі запрацювали радари TruCAM


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Під Луцьком ремонтують міжнародну дорогу. Показали, як вона змінилася
Наступна новина «З 37,2 декого пускаємо». Як вчаться на карантині у луцькому реабілітаційному центрі. ІНСПЕКЦІЯ
Останні новини
Схожі новини