В Україні дозволили вакцинувати бустерною дозою людей від 60 років

В Україні дозволили вакцинувати бустерною дозою людей від 60 років

В Україні дозволили робити бустерну дозу вакцини проти коронавірусу людям віком від 60 років. Відповідний наказ підписав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Після отримання бустерної дози дія COVID-сертифіката буде подовжена.

Літні люди зможуть отримати бустерну дозу щонайменше через шість місяців після другої, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися до цього, – пише ТСН.

Оптимальний період введення бустерної дози - від 6 до 9 місяців.

Перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty/Pfizer, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина. Наприклад, якщо перші два щеплення було зроблено вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, то бустерну дозу рекомендовано вводити вакциною Comirnaty/Pfizer.

За відсутності м-РНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами.

Після отримання бустерної дози дія COVID-сертифіката буде подовжена.

Також в Україні, за рекомендацією Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики (НТГЕІ), змінили схеми використання різних вакцин для основного курсу щеплень від COVID-19, згідно з якими вакцину CoronaVac тепер можна поєднувати з векторними (AstraZeneca) та мРНК-вакцинами (Moderna або Comirnaty від Pfizer).

Крім того, після Moderna або Pfizer тепер можна застосовувати вакцину AstraZeneca. Мінімальний інтервал між дозами - 28 днів.

Щодо вакцинації вагітних, то жінкам, які отримали першу дозу вакцини CoronaVac, а потім завагітніли, для другої дози перевагу слід надавати мРНК-вакцинам Pfizer або Moderna, кажуть у МОЗ.

Нагадаємо, у Луцьку вже запрацювали центри вакцинації після новорічних свят

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яка ситуація з ГРВІ та грипом на Волині
Наступна новина Волинський хор скасовує концерти за межами області, бо не може перекрити витрати на виїзд
Останні новини
Схожі новини