В Україні хочуть дозволити вакцинацію Pfizer дітей від 12 років

В Україні хочуть дозволити вакцинацію Pfizer дітей від 12 років
Фото ілюстративне

Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики рекомендуватиме МОЗ дозволити вакцину проти коронавірусу Pfizer для щеплення всіх дітей з 12 років, а не лише тих, хто має супутні захворювання.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в інтерв'ю медичному експерту ЮНІСЕФ Катерині Булавіновій повідомив голова Національної технічної групи з питань імунізації Федір Лапій.

"Вчора (27 вересня - ред.) НТГЕІ проголосувала, щоб рекомендувати МОЗ зробити вакцину проти COVID-19 доступною для всіх від 12 років. Мова про вакцину Pfizer. Ми наголошуємо на важливості вакцинації дітей і проти інфекційних хвороб, які входять до Календаря щеплень. Перевірте свій календар щеплень, і перш ніж іти на вакцинацію проти COVID-19, провакцинуйте свою дитину від інших інфекційних хвороб", - сказав Лапій.

За словами фахівця, має бути алгоритм, за яким діти від 12 років отримуватимуть щеплення проти коронавірусу. "Є два нюанси. Перший полягає в тому, що на сьогодні, відповідно до наказу МОЗ, перед вакцинацією дитину має оглядати або лікар сімейної медицини, або педіатр. В мобільних бригадах можуть бути лікарі інших спеціальностей, терапевти... Де він (огляд - ред.) буде здійснений - в пункті щеплення чи, наприклад, в амбулаторії - принаймні це алгоритм, на який у НТГЕІ немає відповіді, це не наші повноваження", - уточнив експерт.

За його словами, спростити вакцинацію могло б рішення, щоб щеплення проводила медсестра.

Експерт також повідомив, що виробник вакцини Pfizer подав у США запит на внесення змін в інструкцію, щоб дозволити вакцину до використання для дітей з 5 років.

"Найімовірніше, наступна вікова група - це будуть діти від 5 років. Власне кажучи, так і прогнозувалося - осінь 2021 року будуть отримані дані", - сказав Лапій.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Спалили вщент автомобіль Підгайцівського сільського голови Семенюка
Наступна новина «Опалювальний сезон у Луцьку не під загрозою зриву», - Ігор Поліщук
Останні новини
Схожі новини