В Україні хочуть карати за відмову від щеплень

В Україні хочуть карати за відмову від щеплень

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун просить Верховну Раду посилити відповідальність за відмову від вакцинації.

Уряд подаватиме зміни до законодавства, заявила вона з трибуни в ВР.

"Для наступних кроків нам потрібна ваша допомога. Перше - внести зміни в закони України, які регламентують питання вакцинації і посилити відповідальність за відмову від вакцинації, як це зроблено в усьому цивілізованому світі", - сказала Супрун.

Вона також закликала прийняти нову національну програму імунізації, підготовлену Міністерством охорони здоров'я.

На початок року в установах охорони здоров'я є 516 тис. доз вакцин. Приц цьому перебої з наявністю вакцин є в Кіровоградській, Рівненській, Житомирській, Одеській, Івано-Франківській областях і в Києві. Для них Міністерство здійснює перерозподіл вакцин з інших регіонів.

Супрун також зазначила, що вакцина від поліомієліту, кашлюку, дифтерії та правця в Україні є, але нею охоплено менше половини дітей у віці до 1 року.

"На 1 грудня 2017 року вакцинацією проти поліомієліту охоплено менше 50 відсотків дітей до 1 року, проти коклюшу, дифтерії та правця - також менше 50 відсотків, по БЦЖ - трохи краще, 75 відсотків, а гепатиту В - 50 відсотків", - повідомила Супрун.

У квітні і жовтні очікуються поставки ще по 1 млн доз.

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку п'яний водій в'їхав у дерево та втік разом з пасажиром
Наступна новина Це боєць з України, – легендарний Майк Тайсон назвав найкращого боксера
Останні новини
Схожі новини