В Україні хочуть скоротити кількість вихідних: коли і чому

В Україні хочуть скоротити кількість вихідних: коли і чому

Український інститут національної пам'яті (УІНП) пропонує скасувати «зайві» вихідні, якщо святкові дні випадають на суботу або неділю.

«Наша пропозиція про перенесення вихідного дня з 9 травня на 8-е залишається актуальною.

Україні слід відзначати річницю завершення Другої світової війни в Європі разом з усією Європою, тому треба говорити про 8 травня як про вихідний день», – пояснив директор УІНП Володимир В'ятрович, пише Радіо Максимум

«Крім того, ми прекрасно розуміємо, що, на жаль, 9 травня є радянською спадщиною, і його використовують різні проросійські і прорадянські ліві сили зовсім не для вшанування тих людей, які перемогли нацизм, а щоб нагадати про себе.

Відповідно, 9 травня як вихідний день, на жаль, перетворилося в прекрасний формат для різноманітних лівих або проросійських провокацій», – додав директор Українського інституту національної пам'яті.

Також В'ятрович рекомендував парламенту скасувати вихідний 1 травня, але після бурхливої ​​дискусії з представниками громадськості День праці залишився неробочим днем. Натомість замість вихідного 2 травня українці отримали вихідний на католицьке Різдво 25 грудня.

«Ще одне важливе положення стосується перенесення вихідних, якщо вони випадають на суботу або неділю. В цьому році у нас знову є чотири вихідні, які з цим пов'язані.

У нашому законопроекті ми відмовляємося від цієї традиції. Отже, це також скоротило б кількість вихідних днів на рік», – підсумував директор УІНП.

Ось вихідні, які в 2018-му отримають українці внаслідок перенесення свят:

8 січня – після Різдва;

9 квітня – Великодній понеділок;

28 травня – Трійця;

15 жовтня – бо День захисника України випадає на неділю.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани нарікають на ремонт однієї з вулиць міста
Наступна новина На Волині кожен сотий курець випалює щодня більше пачки цигарок. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини