В Україні ідентифіковано за ДНК 563 загиблих воїнів АТО

В Україні ідентифіковано за ДНК 563 загиблих воїнів АТО
Фото ілюстративне

В Україні за допомогою ДНК-експертиз ідентифіковано вже 563 загиблих бійців АТО. 

Про це розповіла голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець відповідаючи на питання журналіста УНН щодо кількості ідентифікованих воїнів АТО по ДНК станом на 18 лютого 2019 року.

«Станом на 18 лютого в базі даних ДНК-профілів зберігалися 2175 зразків невпізнаних тіл, що належать 973 особам. З них, завдяки зіставлення з ДНК-профілями родичів, що шукають зниклих безвісти близьких, ідентифіковано 563 людини. Відтак неідентифікованими залишаються ще 410 осіб», - повідомила Богомолець.

За її словами, одна з причин затримки з ідентифікацією загиблих  – невисока активність їхніх родичів –  до бази даних внесено лише 1652 зразки їхніх ДНК.

«Існує також велика ймовірність того, що частина неідентифікованих решток тіл належить представникам протилежної сторони, яка веде проти нас війну. Родичі з того боку, які розшукують своїх зниклих безвісти також мають можливість здати в Україні зразки ДНК для ідентифікації. Це –  наш жест доброї волі з метою реалізації гуманітарного плану зі зменшення напруги між сторонами конфлікту», - додала вона.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 22 лютого
Наступна новина Ток-шоу «Протилежний погляд» стартує на 12 каналі. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини