В Україні із квітня подорожчають залізничні квитки

В Україні із квітня подорожчають залізничні квитки
Фото ілюстративне

Міністерство інфраструктури підготувало проєкт наказу про затвердження змін до тарифів на перевезення залізничним транспортом, відповідно до якого ціни на квитки зростуть на 22% до кінця року.

Проєкт відповідного наказу Міністерства інфраструктури розміщено на сайті Федерації профспілок України, пише Еспресо.

Відповідно до проєкту постанови, до призначеної у попередньому періоді вартості проїзду пасажирів у загальних, плацкартних, купейних вагонах із 4-місним купе та м'яких вагонах із двомісним купе (СВ) поїздів внутрішнього сполучення щомісячно, починаючи з 1 квітня 2021 року по 31 грудня 2021 року включно, застосовується коефіцієнт індексації 1,02.

Крім того, планується індексація на 22% тарифів на перевезення багажу, вантажобагажу та перевезення вагонів у порожньому стані.

У документі йдеться, що підвищення тарифів дасть змогу Укрзалізниці у 2021 році отримати додаткові надходження в сумі 557,9 млн грн.

Згідно з текстом пояснювальної записки до проєкту постанови, потреба в індексації тарифів пов'язана із необхідністю поступового зменшення перехресного субсидування пасажирських перевезень за рахунок вантажних.

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Психлікарні в Олицькому замку «фактично вже й немає», - голова громади
Наступна новина Ймовірність нового локдауну дуже висока, – керівництво Верховної Ради
Останні новини
Схожі новини