Психлікарні в Олицькому замку «фактично вже й немає», - голова громади

Психлікарні в Олицькому замку «фактично вже й немає», - голова громади
Фото Ірини Кабанової

Голова Олицької тергромади Олександр Прендецький каже, що працівники Олицької психлікарні уже повідомлені про закриття закладу напочатку квітня.

Про це він розповів в інтерв’ю «Волинській газеті».

Наразі в Олиці переймаються перспективами реконструкції замку Радзивіллів, у стінах якого не один десяток років - психіатрична лікарня.

Нагадаємо, замок в Олиці планують  відновити за державні кошти, в рамках президентської програми «Велика реставрація». Це рішення пришвидшило і вирішення долі психіатричної лікарні, про переселення якої говорять уже тривалий час.

«Можна сказати, що її фактично вже й немає. Працівники отримали попередження про закриття закладу на початку квітня. Відтак, хворих у приміщенні скоро не буде», - каже голова громади Олександр Прендецький.

Голова громади каже: хотів би, аби проблему з відновлення замку вирішували комплексно, адже Олика – це не лише замок. Оновивши стіни, не зробиш її привабливою для туристів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як виглядає зсередини костел в Олиці. Там триває реставрація

«Замок – не лише велика європейська цінність, але й дуже велика споруда. Головне розуміти, що можна буде розмістити в ньому після завершення реставрації, котра повинна от-от розпочатися. Я не переконаний, що в усіх 365 кімнатах та багатьох допоміжних приміщеннях треба зробити лише музей. Можливо, треба подумати також про готельний комплекс, про якусь розважальну складову? Крім цього, в Олиці від роду Радзивіллів залишилися не тільки костел і замок, а й багато інших будівель. Наприклад, Луцька брама між Залісочем і селищем, споруда поліклініки, чимало житлових будинків того періоду… Власне, навіть дорога з бруківки від Олики до Цуманського перехрестя, яка також збереглася до наших днів, але потребує уваги… Тому Замок Радзивіллів – це не лише один об’єкт національної спадщини нашої держави, це набагато ширше інфраструктурне поняття. Тому покладаємо великі надії, що цей проект буде розвиватися комплексно і з користю для Олицької громади», - каже голова.  

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Знайти 2,2 мільйона. В Олиці влаштували «мозковий штурм», щоб відродити замок


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин втопився під час риболовлі
Наступна новина В Україні із квітня подорожчають залізничні квитки
Останні новини
Схожі новини