В Україні - перша смерть від коронавірусу

В Україні - перша смерть від коронавірусу
Фото ілюстративне

В Україні зафіксовано першу смерть людини, інфікованої коронавірусом

71-річна жінка з Житомирської області, яка 12 березня була госпіталізована із зафіксованим лабораторно підтвердженим випадком COVID-19, у п’ятницю, 13 березня, померла, – повідомили у телеграм-каналі МОЗ України.

Під наглядом лікарів знаходяться близькі родичі, з якими вона проживала, та особи, з якими вона контактувала. МОЗ України зазначає, померла жінка  знаходилася в групі ризику.

Згідно зі світовою тенденцією, старше покоління людей найбільш вразливе до інфікування коронавірусом COVID-19 з летальними наслідками.

За інформацією BBC.Україна, близькі родичі, з якими вона проживала, та особи, з якими вона контактувала, знаходяться під наглядом лікарів. 

1 березня жінка повернулася з Польщі. Симптоми хвороби вона відчула ще 3 березня, а 8 березня відвідала церкву.

Наразі місцева влада встановила 26 людей, які з нею контактували. Всіх їх закликали залишатися в ізоляції вдома.

Ввечері 12 березня місцева влада оголосила про введення надзвичайного стану в Радомишлі.

У помешканні хворої жінки провели первинну дезобробку житла, санітарного транспорту, яким її довозили до лікувального закладу.

За результатами аналізу і моделювання РНБО можливого варіанту поширення коронавірусу COVID-2019 в Україні, у зоні найменшого ризику перебувають особи у віці від 10 до 39 років, для яких показник ймовірності захворювання становить 0,2%. Для 40-49-річних - відповідно 0,3%; для 50-59-річних - 1,3%; для 60-69-річних - 3,4%, для 70-79-річних - 7,8%. У зоні найбільшого ризику перебувають літні люди у віці 80+, для них цей показник становить 13,5%.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ми розвіюємо батьківські страхи». Який він, приватний садок «Плай» і що там?
Наступна новина «Перший» вручив відзнаки героям січня Людмилі та Михайлові Висоцьким
Останні новини
Схожі новини