В Україні поки не виявили штамів коронавірусу із Британії, ПАР і Бразилії

В Україні поки не виявили штамів коронавірусу із Британії, ПАР і Бразилії

В Україні не виявили британського, південноафриканського й бразильського штамів коронавірусу SARS CoV 2, такі дані надійшли з німецької клініки Charite.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу у МОЗ 26 лютого, пише Українська правда.

«Секвенування геному коронавірусу, який циркулює на території нашої країни, сьогодні не підтвердило наявність британського, південноафриканського або бразильського походження, мутація (коронавірусу, – ред.). Це ми отримали перші результати зразків із клініки «Шаріте», куди відправляли на дослідження біоматеріал, відібраний у хворих в Україні. 

А також ми очікуємо на наступному тижні результати проведеного всередині країни секвенування, де будуть досліджені зразки, взяті у тяжкохворих в Івано-Франківській області, – і будемо знати, чи циркулюють у нас минулі штами, чи вже є нові штами, які призводять до зростання кількості випадків коронавірусної хвороби», – сказав Ляшко. 

Нагадаємо, Україна не може отримати інформацію про поширення нових штамів коронавірусної хвороби на своїй території через відсутність власної сучасної лабораторії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі пересадили серце і дві нирки
Наступна новина Олег Яковенко розповів, як почуває себе через добу після вакцинації
Останні новини
Схожі новини